2021. 04. 08. - 09:45

Mesterséges intelligencia - GPT-3 mozgatja az applikációk új generációját

Mesterséges intelligencia - GPT-3 mozgatja az applikációk új generációját

Mára több mint 300 alkalmazás biztosítja a GPT-3 alapú keresést, beszélgetést, szöveges kiegészítést és egyéb fejlett mesterséges intelligencia-funkciókat az OpenAI API terméken keresztül.

Kilenc hónap telt el azóta, hogy az OpenAI vállalat megjelentette API elnevezésű, első kereskedelmi termékét – ma már több mint 300 applikáció alkalmazza a GPT-3 transzformátort, s világszerte több tízezer fejlesztő épít a platformra.
 
Átlagosan napi 4,5 milliárd szót generálnak, s ennek mértékét csak növelni szeretnék.
 
Legyen szó bármilyen szöveges üzenetről - például kifejezésről vagy mondatról -, a GPT-3 természetes nyelven adja vissza a szöveges kiegészítést. Olvasd el: Top 4 módszer, mellyel a GPT-3 alkalmazását ösztönözhetik a cégek 2021-ben
 
A fejlesztők be tudják programozni úgy a GPT-3-at, hogy csupán néhány példát vagy támpontot mutatnak neki. Az API a kialakítása miatt bárki számára egyszerűen használható, ugyanakkor elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a gépi tanulási csoportokat produktívabbá tegye.
 
Több mint 300 alkalmazás használja tehát már a GPT-3-at, különböző kategóriákban és iparágakban - kezdve a termelőképességtől az oktatáson át a kreativitásig és a játékokig.
 
Mesterséges intelligencia - Természetes kommunikációban segít a GPT3 transzformátor
Mesterséges intelligencia - Természetes kommunikációban segít a GPT3 transzformátor
 
Ezen alkalmazások a GPT-3 különféle képességeit tömörítő csomagot használnak - de segítettek is újakat felfedezni.
 
Kiemelkedik közülük például a Viable, mely vállalatoknak segít jobban megérteni ügyfeleiket – azzal, hogy a GPT-3 segítségével hasznos információkat nyújt az ügyfelek visszajelzéseiről, könnyen áttekinthető összefoglalók keretében.
 
A GPT-3 használatával a Viable témákat, érzelmeket azonosít felmérésekből, az ügyfélszolgálat tevékenységéből, az élő csevegési naplókból, illetve az áttekintésekből. Az összesített visszajelzésből nyer betekintést a helyzetbe és másodpercek alatt elkészíti az összefoglalót. Olvasd el: Nagy segítség lehet a mesterséges intelligencia fejlett nyelvfeldolgozása miatt
 
Az, hogy a GPT-3 képes természetes nyelvből azonosít témákat és összefoglalókat létrehozni, lehetővé teszi a Viable számára, hogy segítsenek a vállalatoknak jobban megérteni ügyfeleik igényeit.  
 
Szintén kiemelhető a Fable Studio, mely interaktív történetek új műfaját hozza létre - a GPT-3 segítségével turbózza fel a történetben szereplő „virtuális lényeiket”.
 
A Fable Emmy-díjat is elnyert VR-élményében például a játékos természetes beszélgetéseket folytathat az emberekkel, mégpedig a GPT-3 által generált párbeszédnek köszönhetően.
 
Vagyis, a GPT-3 lehetőséget adott számunkra, hogy életet adjanak a karaktereiknek. Már nagyon várják, hogy ötvözhessék a művész vízióját, a mesterséges és az érzelmi intelligenciát, igazán erőteljes elbeszélések létrehozásához.
 
Érdemes megemlíteni az Algolia céget is, amely a GPT-3-at az Algolia Answers termékben alkalmazza – arra, hogy releváns, villámgyors szemantikai keresést kínáljon az ügyfeleinek.
 
Amikor az OpenAI megjelentette az API-t, az Algolia vele együttműködve integrálta a GPT-3-t fejlett keresési technológiájába. A cél az új Answers termék létrehozása volt, mely jobban megérti az ügyfelek kérdéseit, összekapcsolja őket a tartalom azon részével, ahol megtalálják a választ kérdéseikre.
 
Az Algolia Answers kiadóknak és az ügyfélszolgálatoknak segít a természetes nyelven történő lekérdezésben, illetve (nem triviális) válaszok megjelenítésében.
 
Miután az Algolia 2,1 millió hír-cikken lefuttatta GPT-3 tesztjeit, 91 százalékos, vagy annál jobb pontosságot ért el. Az Algolia négyszer gyakrabban tudott pontos választ adni bonyolult természetes nyelvi kérdésekre, mint a BERT (kétirányú kódoló ábrázolások transzformátoroktól), amely transzformátor alapú gépi tanulási technika a természetes nyelv feldolgozásához.
 
Kiváló eredményeket tapasztaltak az Algolia Answers-től olyan kérdésekre, melyekre csupán szöveges kereséssel nehéz választ adni.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.