2021. 03. 28. - 08:00

Top 4 módszer, mellyel a GPT-3 alkalmazását ösztönözhetik a cégek 2021-ben

Top 4 módszer, mellyel a GPT-3 alkalmazását ösztönözhetik a cégek 2021-ben

Valóságos fordulópontot jelentett 2020-ban a GPT-3 bevezetése a mesterséges intelligencia szempontjából. A technológia várhatóan többezer új startup és alkalmazás elindítását ösztönzi majd.

A mesterséges intelligencia fejlődése 2020-ra látványos méreteket öltött. Nem kis szerepet játszott ebben a koronavírus-járvány elterjedése, mely alapot szolgáltat az automatizáció egyre szélesebb körű igénybevételéhez.
 
A GPT-3 transzformátor modell 2020-as bevezetése azonban a mesterséges intelligencia számára is igazi fordulópontot jelentett. 2021-ben ez a technológia többezer új startup és alkalmazás elindítását ösztönözheti.
 
Olyanok kezébe került a GPT-3 és hasonló modellek, akik szívesen kísérleteznek a mesterséges intelligencia tudásával, erejével - az eredmények pedig rendkívülinek bizonyultak.
 
Mi a GPT-3 valójában? Egy 175 milliárd paraméteres transzformátor modell - a harmadik ilyen az OpenAI által kiadott modellek közül.
 
Mesterséges intelligencia - A GPT3-modellekkel számos cég gyorsabban adhatja ki termékeit
Mesterséges intelligencia - A GPT3-modellekkel számos cég gyorsabban adhatja ki termékeit
 
A GPT-3 legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy az emberi agy alkotásához nagyon hasonló szövegeket és válaszokat tud létrehozni – ami bizonyos szempontból hátborzongató, de mindenképp elismerésre méltó.
 
Ha egy felhasználó kéri, a GPT-3 összefüggő, aktuális e-maileket, tweet-eket és egyéb apróságokat képes küldeni neki.
 
A technológia a szakemberek szerint 2021-ben igencsak felturbózhatja az új startupok elindítását.
 
Az e-mailek írása, az ügyfelekkel való interakció, a közösségi média alkalmazása, sőt a hírek kiadása hirtelen automatizálhatóvá válik, részben legalábbis.
 
Miközben a nagyvállalatok a szöveggenerálás buktatóin és kockázatain gondolkodnak, a startupok már elkezdték igénybe venni az új alkalmazásokat - s továbbra is ők vezetik azok listáját, akik transzformátor alapú innovációkkal rukkolnak elő.
 
Az OpenAI vállalat kutatói először 2020 májusában tették közzé a GPT-3-at bemutató leírást. Azzal indítottak, hogy számos felhasználási módot mutattak be a Twitteren a GPT-3 segítségével.
 
Alkalmazásával társaságok jöttek létre - a modell felhasználásával e-maileket és marketing másolatokat készítenek, interaktív táplálkozáskövetőt vagy chatbotot hoznak létre és így tovább.
 
Az OthersideAI-t az e-mailek megírásához már kipróbálhatjuk, a Broca-nak vagy a Snazzy-nek a hirdetések és kampánytartalmak szempontjából érdemes utánanézni.
 
Más, fiatal vállalatok az API-t használják már meglévő erőfeszítéseik felgyorsításához - technikus csapataik képességeit 175 milliárd paraméter erejével növelik. Ezzel az egyébként nem könnyű helyzetben levő termékeket a korábban lehetségesnél sokkal gyorsabban, nagyobb sebességgel és adatokkal képesek piacra dobni.
 
Némi okos és gyors tervezéssel ezek a vállalatok kihasználják az alapul szolgáló GPT-3 rendszert, a meglévő alkalmazás képességeinek javítása vagy kibővítése érdekében.
 
A szövegbővítő mindenképpen hasznos eszköz lehet gyorsírásra – ám ha GPT-3 hajtja, a gyorsírást olyan termékké is át lehet alakítani, amely kontextus szempontjából releváns e-maileket generál a saját írásmódjának megfelelően.
 
A szakemberek mindenkinek ajánlják ezeket a modelleket, hiszen a természetes nyelv feldolgozása lényegesen hozzáférhetőbbé válik a nagyszabású transzformátor-modellek, például a GPT-3 következő generációja segítségével.
 
Arra számítanak, hogy a módszer utakat nyit új felhasználási lehetőségeket és képességek felé.
 
Olvasd el ezt is: 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.