2021. 03. 16. - 09:30

Íme 2021 legjobb mesterséges intelligencia-asszisztensei

Íme 2021 legjobb mesterséges intelligencia-asszisztensei

A mesterséges intelligencia-asszisztens vagy virtuális, digitális asszisztens lényegében egy program, amely megérti a hangparancsokat – gyorsabb és hatékonyabb munkát lehetővé téve, s egyben átvéve a feleslegesen időpazarló munkafolyamatokat.

Mára egyre fejlettebbek és jobban használhatóbbak az MI-asszisztensek.
 
A mesterséges intelligencia alkalmazások célja bizonyos feladatokat átvenni az embertől, melyek valójában csak az idejét rabolják, s amelyeket automatizálással is végre lehet hajtani, miközben az egyén értékesebb feladatokkal foglalkozhat.
 
A mesterséges intelligencia-applikációk nem titkoltan képesek lecserélni olyan titkárokat és személyi asszisztenseket, akik például szövegolvasást, diktálást, telefonszámok keresését, hívások kezdeményezését, e-mailek ütemezését végzik, értekezlet-emlékeztetőket és egyebeket készítenek.
 
Számos cég ma már azon dolgozik, hogy az ilyen jellegű munkákat automatizálja. Olvasd el: Mesterséges intelligencia segítheti a munkahelyekre való visszatérést
 
Mesterséges intelligencia - A virtuális asszisztensek egyre többet segíthetnek
Mesterséges intelligencia - A virtuális asszisztensek egyre többet segíthetnek
 
A virtuális asszisztenseknek többféle típusa van. A virtuális asszisztensek vagy virtuális személyi asszisztensek általában az akár otthonról is dolgozó, adminisztratív feladatokat ellátók dolgozókat helyettesíthetik, mint például ügyvezető asszisztensek vagy titkárok.
 
Ezek állíthatók szembe a fogyasztóknak szánt mesterséges intelligencia-programozással, az úgynevezett intelligens tanácsadókkal. Utóbbiak tárgy-orientáltak, míg a virtuális asszisztensek feladat-orientáltak.
 
A mesterséges intelligencia virtuális asszisztens eszközei és technológiái
 
Az MI-asszisztensek általában felhőalapú programok - működésükhöz internetkapcsolat szükséges, ilyen például a Siri, a Google Assistant és a Cortana.
 
A másik a virtuális segítségnyújtás elkötelezettje, például a Youper. Esetében egy lámpa jelzi, hogy az eszköz készen áll a parancsok fogadására. A parancsokat egyszerű nyelven kell megadni, s általában könnyű kérések, mint például „milyen ma az időjárás?”.
 
A mesterséges intelligencia-hangsegédek hatalmas mennyiségű adattal működnek. Ezek hasonlóak ahhoz az adattápláláshoz, amely az MI platformokon zajlik, például a gépi tanulás, a beszédfelismerő platformok és az NLP.
 
Kifinomult algoritmusokat alkalmaznak a mesterséges intelligencia programozásához, hogy tanuljanak az adatbevitelből, mely folyamatosan javul a felhasználók igényeinek előrejelzésével.
 
Az MI-asszisztenseket egyszerű feladatok elvégzésére tervezik a végfelhasználók számára, például gyors keresés és információk; feladatok hozzáadása egy naptárhoz; intelligens otthoni eszközök - kamerák, lámpák és a termosztátok - állapotának ellenőrzése. Olvasd el: Top 5 ok, amiért az MI javítja az otthoni környezetet
 
A mesterséges intelligencia-asszisztenseknek azonban egyéb képességeik is vannak.
 
Olyan feladatokat tudnak elvégezni, mint például szövegírás, telefonok fogadása, útvonaltervezés, hírek és időjárási jelentések olvasása, repülőjegy-foglalás ellenőrzése, szállodák vagy éttermek keresése, zene lejátszása és egyebek.
 
2021-ben az alábbiakat tartják a legjobbnak: Siri, Cortana, Google Assistant, Alexa, Bixby, DataBot, Lyra, Hound, Youper, valamint a Robin.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.