2021. 09. 29. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Hall, lát és követ az Amazon új otthoni robotja

Mesterséges intelligencia - Hall, lát és követ az Amazon új otthoni robotja

Bemutatkozott a „barangoló robot” – Az Amazon Astro névre keresztelt új találmánya nemcsak hall, lát, de követni is tud bennünket a házban.

Igazi kis „társ” lehet sokak számára a vadonatúj robot, melyet az Amazon jelentetett meg Astro néven. Bár nem főz vagy takarít, de képes ellenőrizni, bekapcsolva hagytuk-e a tűzhelyet, miközben kinn vagyunk és figyelmeztetést küld, ha valaki belép a házba.
 
Astro kamerákat, szenzorokat, mesterséges technológiát alkalmaz, hogy elkerülje a fallal vagy akár a kutyával való ütközést, s az Amazon szerint idővel csak okosabbá válik. Olvasd el: Jobb hallgatóság az embernél az érzelmes chatbot?
 
Számos alapfeladatot ellát az Amazon új Astro robotja
Számos alapfeladatot ellát az Amazon új Astro robotja
 
Néhány házimunkát azért már most is rá lehet bízni: hátuljába rakható ital és étel, így például segíthet be- és kipakolni az asztalról vagy elvinni a nassolnivalót valakinek.
 
Az Astro robot 1000 dollárért kerül forgalomba, s az Amazon már 2021 végén beszerezhetővé tenné.
 
Ez egyike volt azoknak a moduloknak, melyeket a vállalat a napokban mutatott be az ünnepek előtti, éves rendezvényének részeként. Olvasd el: Magában beszél a robot, hogy jobban bízzanak benne
 
Astro minden kétséget kizáróan „ellopta a show-t”: David Limp, az Amazon ügyvezetője színpadra invitálta a 43 centiméter magas robotot a virtuális esemény alatt, majd azt kérte tőle, hogy doboljon.
 
 
Mindenkit lenyűgözött, ahogy a robot kerek digitális szeme becsukódik, majd kinyílik a feladatok végzése során, mellyel egészen emberszerű hatást kelt.
 
Az Amazon egyébként egyelőre korlátozott számban szeretné értékesíteni az Astro-t, de a pontos mennyiséget nem közölték.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.