2022. 05. 10. - 09:00

Mesterséges intelligencia ipari tanszék jött létre Budapesten

Mesterséges intelligencia ipari tanszék jött létre Budapesten

Megnyílt az első mesterséges intelligencia ipari tanszék hazánkban, az ELTE Informatikai Karán. Létrejöttét a magyarországi Bosch csoport támogatta partnerként.

Átadták hazánkban május elején az első mesterséges intelligencia ipari tanszéket, amely a magyarországi Bosch csoport támogatásával és partneri kapcsolatának köszönhetően jött létre az ELTE Informatikai Karán – adta hírül a vállalat.
 
A tanszéktől azt remélik, jövőbe mutató, innovációs tevékenységével a magyarországi felsőoktatás, illetve az ipari kutatás és fejlesztés stratégiai kapcsolata még inkább kézzelfogható lesz.
 
A cég információi szerint az egyetem és a Bosch együttműködésével a diákok még relevánsabb és versenyképesebb tudást szerezhetnek a gyakorlatban. Rendelkezhetnek innovációs üzletfejlesztési ismeretekkel, de nemcsak ők járnak jól ezzel, hanem a a vállalat is, melynek kutatás-fejlesztési munkája szintén értékes eredményt hoz. Olvasd el: MI és robotok a főszerepben: szuperkórház épül Budapesten
 
Mesterséges intelligencia ipari tanszék jött létre Budapesten (képünk illusztráció)
Mesterséges intelligencia ipari tanszék jött létre Budapesten (képünk illusztráció)
 
 
A mesterséges intelligencia ipari tanszéken különösen az önvezető járművek, a gépi látás, az ipari automatizáció, illetve az ember agyműködését leképező neurális hálózatok területe kap hangsúlyt, ezeken a területeken jönnek létre gyakornoki, ösztöndíj- és doktori programok – tudatta a Bosch. Olvasd el: Önvezető autót mutattak be a Széchenyi István Egyetemen
 
Az egyetem és a cég egyik leginkább izgalmasnak számító kutatási területe egyébként a 4-es és 5-ös szintű önvezetést támogató rendszerek fejlesztése – ezek esetében ugyanis a gép intelligenciája biztonságosan képes irányítani a járműveket az ember ellenőrzése és beavatkozása nélkül.
 
A Bosch az egyetemi tanszék fizikai megvalósítását is támogatta: modern, egyedi kutatási környezetet hoztak létre a lágymányosi Duna-parton, új típusú egyetemi teret alkottak. A tanszék 400 négyzetméter, mely nemcsak termeket, hanem kutatói munkaállomásokat, kollaborációs teret, workshop szobát és könyvtárhelyiséget is magába foglal – közölte a Bosch.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.