2022. 11. 03. - 09:00

Mesterséges intelligencia – Itt az új autonóm hajónavigációs technológia

Mesterséges intelligencia – Itt az új autonóm hajónavigációs technológia

Érkezik az új autonóm hajónavigációs technológia a Hyundai jóvoltából. Sikerét a világ legnagyobb hajókiállításán mutatta be a cég.

Új autonóm hajónavigációs technológiával állt elő a Hyundai - leányvállalatával, az Avikus-al vett részt a Fort Lauderdale International Boat Show hajókiállításon, amely a világ legnagyobb ilyen rendezvénye. A cég bebizonyította vezető képességét az autonóm hajótechnológia terén.
 
Az Avikus az október végi floridai hajós eseményen mutatta be először a NeuBoat-ot, ami egy második szintű autonóm navigációs megoldás szabadidős hajókhoz.
 
A NeuBoat elnevezés találóan a neuron és a csónak szavak kombinációja - az Avikus mesterséges intelligenciával működő, autonóm navigációs megoldása kritikus szerepet játszik majd a hajók esetében az önazonosításban, a döntéshozatalban és az ellenőrzésben a különböző tengeri körülmények között. Épp úgy, ahogyan azt az emberi idegsejtek teszik. Olvasd el: Jól teljesít Kína első drónhordozó, önvezető hajója
 
Mesterséges intelligencia – Itt az új autonóm hajónavigációs technológia - Fotó: avikus.ai
Mesterséges intelligencia – Itt az új autonóm hajónavigációs technológia - Fotó: avikus.ai
 
A rendezvényen az Avikus együttműködési megállapodást írt alá a Raymarine-nal - egy globális csúcskategóriás tengeri elektronikával foglalkozó vállalattal - az autonóm navigációs hajók kereskedelmi forgalomba hozataláról.
 
A megállapodás alapján az Avikus közös kutatás-fejlesztést indít, hogy telepítse az autonóm navigációs megoldást a Raymarine gyártotta hajók többfunkciós kijelzőjére.
 
Az Avikus egyébként bemutatót tartott az autonóm navigációról, bevonva a világszínvonalú hajótársaságokat, köztük a Brunswicket és a Garmint. Olvasd el: Önjáró robotcsónakok bukkantak fel Amszterdamban
 
Ezen keresztül ismerteti a szabadidős hajók fejlett autonóm navigációs megoldását - például a Navigation Assistant System (NAS) és a Docking Assistant System (DAS) technológiákat, amelyek a NeuBoat különleges képességei.
 
Az Avikus világszerte bemutatja technológiai vívmányait. 2023-tól azon dolgoznak, hogy megvalósuljon a szabadidős hajók autonóm navigációs megoldásának kereskedelmi forgalomba hozatala, az Egyesült Államokra és Európára összpontosítva – mondta el Lim Do-hyung, a cég vezérigazgatója.
 
Érdemes tudni, hogy az Avikus 2022 júniusában sikeresen hajtotta végre a világ első, óceánon túli útját egy autonóm navigációs technológián alapuló, ultra nagy méretű hordozóval.
 
Ezzel az eredménnyel a cég megrendeléseket nyert el a HiNAS 2.0-ra – ami a nagyméretű hajók autonóm vezérlési megoldása - az SK Shippingtől és a Sinokor Merchant Marine-tól. Majd pedig a világon elsőként értékesítette a  második szintű autonóm navigációs megoldást.
 
 
Fotó: avikus.ai
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.