2022. 07. 02. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Már 5 ezren rendelték meg az öko önjáró fűnyírót

Mesterséges intelligencia - Már 5 ezren rendelték meg az öko önjáró fűnyírót

Alig győzik fogadni a rendeléseket – Rengetegen adták le igényüket a Scythe Robotics nulla károsanyag-kibocsátású autonóm fűnyírójára.

Nem kevesen tennének próbát a nagysikerű önjáró fűnyíróval: több mint 5000 foglalást kapott a teljesen elektromos és autonóm Scythe M.52 modell, a Scythe Robotics alkotása.
 
A vállalat a tereprendezési iparban jártas, fejlett, kereskedelmi szintű autonóm megoldásokat készít, s nemrég állt elő önálló fűnyírójával. A jelentős keresletnek köszönhetően most bővítéseket tervez.
 
A 2018-ban alapított Scythe nagy eséllyel átalakítja a jelenleg 115 milliárd dolláros amerikai kereskedelmi tereprendezési ipart, amely - annak ellenére, hogy azt régóta sújtja a munkaerőhiány -, évtizedek óta nem látott, jelentős technológiai innovációt produkál. Olvasd el: Megjött a tereprendező robot
 
Mesterséges intelligencia - Már 5 ezren rendelték meg az öko önjáró fűnyírót
Mesterséges intelligencia - Már 5 ezren rendelték meg az öko önjáró fűnyírót
 
A cég komoly keresletet tapasztalt az M.52 fűnyíró iránt: a többmillió dolláros vállalatoktól az egészen kisméretű vállalkozásokig nagyon sokan keresik a gépet.
 
Nem gondoltak ekkora érdeklődésre, de most masszív növekedési pályára léptek – vallotta be Jack Morrison, a Scythe társalapítója és vezérigazgatója.
 
A jelenleg három amerikai államban bevetett fűnyírónk megoldja az évek óta tartó munkaerőhiányt és növeli a tereprendezésben dolgozók hatékonyságát. Zéró károsanyag-kibocsátással és  csendesebb fűnyírással jár. Ráadásul igen fontos a kertépítők számára, akik kulcsfontosságú szerepet töltenek be a kültéri környezet gondozásában” – mondta Morrison. Olvasd el: Számítógéppel lát, napenergiával működik az okos fűnyíró
 
A Scythe M.52 megduplázhatja a tereprendezéssel foglalkozó dolgozók termelékenységét, miközben teljesen kiküszöböli a fűnyírásból származó károsanyag-kibocsátást. Ez komoly előny, mivel egy gázüzemű fűnyíró 1 órán keresztüli használata 480 kilométernél is hosszabb autóvezetésnek felel meg. 
 
A gépezet számos érzékelőt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságosan működjön dinamikus környezetben - azonosítja és reagál az emberek, állatok és egyéb lehetséges akadályok jelenlétére.
 
Rögzíti emellett az ingatlanok és a fűnyírók teljesítményadatait, ami segít a tájépítészeti vállalkozóknak a munkafolyamat javításában, az értékesítési lehetőségek azonosításában, a hatékonyabb ütemezésben és a munkaerőköltségek kezelésében.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.