2022. 08. 10. - 10:25

Mesterséges intelligencia - Az éhínség felszámolásában segítenek a Beomni robotok

Mesterséges intelligencia - Az éhínség felszámolásában segítenek a Beomni robotok

Ezer humanoid robotra kapott megrendelést a Beyond Imagination: ezeket mezőgazdasági termesztődobozokban használják majd, várhatóan sokat segítenek majd az éhínség kiküszöbölésében.

Megállapodást kötött a humanoid robotokat gyártó Beyond Imagination és a SELF Labs. Ennek értelmében az előbbi legalább 1000 humanoid robotot biztosít mezőgazdasági termesztődobozokban történő használatra. Eddig ez a legkomolyabb ilyen jellegű üzlet: az egyik legnagyobb, humanoid robotok vásárlására vonatkozó megállapodás a világon.
 
A SELF és a Beyond partnersége automatizált, hálózaton kívüli termesztődobozok fejlesztésére köttetett - minden doboz napelemekkel, szélmalmokkal, légköri vízgenerátorokkal, 5G-vel, illetve a Beyond Imagination Beomni robotjának továbbfejlesztett változatával van felszerelve – utóbbi mesterséges intelligenciával, Omni-Purpose AI Brain-el működik.
 
A mezőgazdaság futurisztikus felfogása két ember vízióinak összehangolása: egyikük a SELF munkatársa, Milan Cheeks, a másikuk dr. Harry Kloor a Beyondtól. A megvalósítás pedig az Omni-Purpose AI, a humanoid robotika, a blokklánc és a játéktechnológia egyedülállóan erőteljes kombinációja révén válik lehetővé. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot
 
Mesterséges intelligencia - Az éhínség felszámolásában segítenek a Beomni robotok
Mesterséges intelligencia - Az éhínség felszámolásában segítenek a Beomni robotok
 
„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az elkövetkező öt évben legalább 1000 robotot vásárolunk, de ha kombinált technológiánk hatékonysága megfelel az általunk elvártnak, ez a szám könnyen 10 ezerre vagy még többre emelkedhet” – mondta el Cheeks.
 
A humanoid robotika piaca 2027-re becslések szerint eléri a 17,3 milliárd dollárt - ami 2022 és 2027 között 63,5 százalékos éves növekedést jelent.
 
A Beyonddal kötött megállapodás ezzel az előrejelzéssel összhangot mutat.
 
„A Beyond Imagination 2027-re egymilliárd, vagy még több dollárt képvisel ebből a piaci részesedésből, a SELF Labsszal kötött partnerségünkkel jó úton haladunk e cél felé” – jegyezte meg dr. Harry Kloor. Olvasd el: Töröl, pakol, ajtót nyit a legújabb, házimunkákra is képes robot
 
De mit jelent a termesztődoboz?
 
Mindegyik termesztődoboz egy - a SELF Labs által működtetett -, Cultivate Coin nevű, trivia alapú szimulációs játékhoz kapcsolódik: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szerepet válasszanak, megismerjék a gazdálkodást és a termesztési folyamatot, megtanulják, hogyan kell működtetni egy termesztődoboz-üzletet. Jutalmakat szerezhetnek és leginkább virtuálisan részt vesznek a növekedési folyamatban. Olvasd el: 
 
A Beomni Omni-Purpose modelljei mesterséges intelligenciát használó humanoid robotok - önállóan dolgoznak a dobozok belsejében és gondoskodnak a növekvő növényekről.
 
A dobozok napenergiával működnek. Az atmoszférikus vízgenerátor technológia használatával nem igényelnek külső áramforrást vagy vizet, ezért önellátóak.
 
A Beomni robot gondolkodó, általános célú platformja emberektől tanul, akik betanítják mesterséges intelligencia-agyát: egyre kifinomultabb feladatok önálló megoldására képezik ki.
 
A robot a Beyond Cloud Platformmal és a fejlődő mesterséges intelligenciával kombinálva korlátlan számú feladatot képes elvégezni, anélkül, hogy speciális perifériákra, például ipari robotokra lenne szüksége. Emellett teljesen mobil – arra tervezték, hogy biztonságosan dolgozzon az emberek körül.
 
Ez a világ első teljesen működőképes általános célú robotrendszere, s az első, amelyet egészségügyi intézményben teszteltek már.
 
„Az együttműködés a SELF-fel és közösségével lehetővé teszi számunkra, hogy a Beomni mesterséges intelligencia-agyát gyorsan betanítsuk, ültessenek, gondozzanak, betakarítsanak és bedobozoljanak a termesztőládákban” – mondta el dr. Kloor.
 
A Beomni sokat fejlődött, mióta 2022-ben előrukkoltak vele a Los Angeles-i CES technológiai kiállításon: 2022 áprilisában a cég bemutatta, hogy a robot a világ bármely pontjáról működtethető. Jelenleg további prototípus-készítési és helyszíni értékelési projektek folynak. A Beyond verzió, amelyet a növekedési dobozokban vezetnek be, még fejlettebb lesz - a Beyond 2.0-s Beomni termékcsaládjának része.
 
„Azzal, hogy decentralizáció és az automatizálás valósul meg a mezőgazdasági ágazatban, mindenki jól jár. Noha nincs egyetlen megoldás a világ éhínségének kezelésére, az automatizált hálózaton kívüli növekedési dobozaink jelentik az egyik eszközt, amely nagyban hozzájárul az ENSZ céljának eléréséhez, hogy 2030-ra az éhínséget nullára csökkentsük – mondta Cheeks.
 
Az első dobozt a New York állambeli New Hamptonban, a Box For Grow-ban készítik el. Az összeszerelés után megkezdi működését az Egyesült Államokban.
 
 
Fotó: beomni.ai
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.