2020. 12. 26. - 08:30

Mesterséges intelligencia - Megjött az UV-fénnyel fertőtlenítő robot

Mesterséges intelligencia - Megjött az UV-fénnyel fertőtlenítő robot

A gyakran megérintett felületek komoly gondot okozhatnak a fertőzés szempontjából – Az LG most bemutatta régóta várt, UV-fénnyel fertőtlenítő robotját.

Már 2021 elejétől elérhetővé válhat az Egyesült Államokban az a fertőtlenítő robot, amely ultraibolya-fény segítségével dolgozik. Az LG vadonatúj találmányát Amerikában a kiskereskedelmi, vendéglátó egységek használhatják majd, illetve alkalmazhatják természetesen vállalati és oktatási területen is. Olvasd el: Fertőtlenítő robotokat telepítenek európai kórházakba
 
Az UV-fénnyel fertőtlenítő robot rendkívül hasznos lesz egy olyan időszakban, amikor a diákok, a szállodai vendégek, az éttermek látogatói számára igen fontos – ha nem életmentő – a fokozott higiénia. A robot segít, hogy kevésbé legyenek kitéve a vírusnak, illetve bármilyen kórokozónak - mondta el Roh Kyu-chan, az LG robotikai üzletágának felelős alelnöke.
 
Önálló, UV-fénnyel fertőtlenítő robottal rukkolt elő az LG
Önálló, UV-fénnyel fertőtlenítő robottal rukkolt elő az LG
 
 
Az UV-fénnyel dolgozó új modellt az idén csak online módon lezajlott Digital CES 2021 technológiai kiállítás keretében mutatták be alkotói. Könnyen lehet, hogy ez a gép válik az új standarddá, hiszen valóban igen hatékony a nagy látogatottságú területek fertőtlenítése terén.
 
Önállóan mozog, közlekedik, végighalad az asztalok, székek, bútorok között. Egy helyiséggel nagyjából negyed-fél óra alatt végez, s ennek többszörösét fertőtleníti egyetlen akkumulátor-töltéssel.
 
A fertőtlenítő robot nem igényel semmilyen előzetes képzettséget vagy külön kezelőt. Kezelése nem nehéz, s természetesen rendelkezik vészleállító funkcióval, mely a biztonságot szolgálja – ha például ember vagy állat kerül eléje. Ezeket szenzorokkal érzékeli. Olvasd el: Megérkezett az első fertőtlenítő robot
 
Ha kell, ki is kapcsolható, akár mobilalkalmazáson keresztül. Vagyis, annak lehetősége, hogy a körülötte megjelenő emberek fokozott UV-sugárzásnak lesznek kitéve, minimális.
 
Mint azt Roh Kyu-chan megjegyezte, a közelmúltban kialakult, s még körülöttünk levő, érintés nélküli világban magasabb szintű higiénia várható el. Ebben a mesterséges intelligencia és a robotika – így az elkötelezett LG is – rengeteget segíthet.  
 
 
Fotó: LG Electronics
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.