2020. 07. 20. - 10:20

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első fertőtlenítő robot

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az első fertőtlenítő robot

Az egészségügyben jól ismert Omron cég a Techmetics Robotics-al együttműködve alkotta meg az LD UVC fertőtlenítő robotot.

A koronavírus világszintű terjedése rohamosan felgyorsította a robotok fejlesztését, hiszen óriási segítséget jelentenek az érintkezésmentesség elérésében. Így a fertőzés átadásának esélye minimalizálható. Olvasd el: Kórházi szállítórobot is részt vesz a koronavírus elleni harcban
 
Az Omron vállalat hosszú évek óta ismert egészségügyi eszközei gyártásáról. Az ipari automatizálás terén óriásnak számító cég ázsiai-csendes-óceáni részlege most megjelentette az ún. LD UVC fertőtlenítő robotot.
 
A szerkezet a Techmetics Robotics céggel közös alkotás, amely önálló, szolgáltató jellegű robotokat készít. Az új kreációjuk ígéretes a fertőző betegségek terjedésével szembeni, hatékony és komfortos harcban – emelte ki az Omron. Olvasd el: Kórházban is bizonyítottak a digitális segítők
 
Kórházakban, intézményekben egyaránt hatékony a fertőtlenítő robot
Kórházakban, intézményekben egyaránt hatékony a fertőtlenítő robot
 
Az UVC fénnyel kapcsolatban már bebizonyosodott: hatékony a kórokozók DNS-ének és RNS-ének  lebontásában. Amellett, hogy helyreállítja őket, megállítja a duplázódásukat is.
 
Az Omron LD-UVC autonóm robotja önállóan navigál és fertőtleníti a helyiségeket - beleértve azokat a felületeket, amelyeket nagymértékben összetapogatnak az emberek -, s a baktériumok és vírusok 99,9 százalékát eltávolítja, legyenek azok csepp formájúak vagy levegőben lebegők. Ehhez csupán az UVC-energiát kell pontosan adagolnia.
 
Az LD UVC robotot lézerekkel és passzív infravörös (PIR) mozgásérzékelőkkel szerelték fel, így az érzékeli az akadályokat és elkerüli őket, jól halad szűk folyosókon át, liftekben és automatikus ajtókon keresztül is remekül manőverez.
 
Amennyiben élőlényt érzékel, kikapcsolja az ultraibolya fényt is - biztosítva ezzel az emberek kifogástalan biztonságát.
 
A mesterségesen intelligens robotot beltéri helyiségekre tervezték, egy leképezett útvonalat követ. Hatékonyan működik, csökkentve az igényt olyan dolgozókra, akik kézzel végeznék el ezeket a munkákat.
 
Az olyan funkciók, mint a lökhárító, szonár (hanglokátor) és a vészleállító további biztonságot nyújtanak.
 
A gép automatikusan tölti magát és sima érintőképernyővel rendelkezik a vezérléshez. Mindez ideális eszközzé teszi a kórházak, szállodák, bevásárlóközpontok, rendezvény helyszínek, repülőterek és vállalati irodák fertőtlenítéséhez.
 
A szoftver könnyű integrációjának köszönhetően a robot minimális telepítési időt követően működésbe lép, nincs szüksége módosításokra vagy a helyiségek átrendezésére.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.