2021. 06. 28. - 09:25

Mesterséges intelligencia - Megtette első útját a világ első repülő versenyautója

Mesterséges intelligencia - Megtette első útját a világ első repülő versenyautója

Történelmet írt Matthew Pearson és csapata egy teljesen elektromos repülő versenyautóval, amely először emelkedett a levegőbe és tette meg a tervezett tesztutat.

Történelmi pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők: 2021 júniusában valóban a levegőbe emelkedett és végigment a kijelölt útvonalon a teljesen elektromos repülő versenyautó, amelynek alapjait még 2019-ben fektette le Matthew Pearson, az Airspeeder és az Alauda Aeronautics alapítója.
 
Közel 3 évvel ezelőtt mutatta be az egyszemélyes, elektromos, függőlegesen fel- és leszálló járművet (eVTOL), abban bízva, hogy egyfajta mintát nyújt ezzel a repülő autók számára.
 
Küldetésének célja a földi és a légi mobilitás fejlődésének felgyorsítása. Mostanra csapatával történelmet írt: megtette első útját a teljesen elektromos, repülő versenyautó, a távvezérelt Alauda mk3. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Előállt a repülő taxi, nagyobb távolságokra
 
Megtette első útját a távvezérelt, elektromos repülő versenyautó
Megtette első útját a távvezérelt, elektromos repülő versenyautó
 
„Az Alauda Aeronautics mk3 a világ első teljesítményű eVTOL járműve - magyarázta Matthew Pearson. – A legjobb elmék munkájának eredménye, melynek célja a mobilitási forradalom felgyorsítása. A versenyzés is egy szinttel feljebb lép, mi pedig alig várjuk, hogy az elit csapatokkal versenybe szálljunk és megmutassuk a világnak a hihetetlen teljesítményű verseny-járművek dinamizmusában rejlő potenciát” fogalmazott az Airspeeder és az Alauda Aeronautics alapítója.
 
Az első repüléseket a dél-ausztrál sivatag nem ismert kísérleti helyein végezték, az ausztráliai polgári repülésbiztonsági hatóság (CASA) megfigyelése alatt.
 
A sikeres tesztek azt is jelentik, hogy 2021-ben hamarosan nyilvánosságra kerülhet, mikor és hol rendeznek meg nemzetközi helyszínen elektromos repülőgép-versenyt. Olvasd el: Önálló harci repülő emelkedett a levegőbe
 
Ennek keretében az elit pilóták távolról vezérelik az eVTOL-t – elektronikusan irányítható, kibővített valóságot támogató rendszereken keresztül. A közönség pedig digitális streamelésen keresztül kísérheti  figyelemmel a megmérettetést.
 
Mindez hűen mutatja azon járművek teljes dinamikus potenciálját, amelyek nagyobb nyomó-tömeg aránnyal rendelkeznek, mint egy F15-ös vadászgép.
 
„Semmi sem hajtja úgy az innovációt, mint a versenyzés” – szögezte le Matthew Pearson, aki hozzátette: a világ készen áll a fejlett légi mobilitásra, ők pedig büszkék arra, hogy történelmet írhatnak bolygónk első versenyautó-sorozatának bemutatásával, amely repülő elektromos autókat kínál.
 
 
Az Airspeeder és az EXA a motorsport jövőjét jelenti, s az elektromos repülőautókban rejlő lehetőségek lenyűgöző és izgalmas prezentálását kínálja.
 
Az Alauda Aeronautics pedig vezető szerepet tölt be ezen generáció mobilitási forradalmában. Teszi mindezt úgy, hogy helyet és teret biztosít a legfontosabb biztonsági, teljesítmény- és dinamikatechnológiák fejlődésének gyors felgyorsításához. Ezek alapozzák meg az eVTOL-járművekkel történő szállítás terjeszkedését. 
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.