2024. 03. 04. - 10:50

Mesterséges intelligencia - Nyakunkon a hologramos kommunikáció?

Mesterséges intelligencia - Nyakunkon a hologramos kommunikáció?

A Las Vegas-i technológiai tárlaton már bemutatkozott egy eszköz, melynek segítségével lehetővé válik a hologramos kommunikáció.

Néhány évvel ezelőtt a hologramos kommunikáció még sci-fikbe illő dolognak számított. Mára valósággá válik.
 
Az évente megrendezett Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon idén bemutatkozott a Holobox, amely valóban elhozza nekünk ezt a lehetőséget.
 
A Holobox doboz egy telefonfülkére hasonlít, amely a beszélő személyt valós hologramjával képes megjeleníteni egy fehér, jól megvilágított háttér előtt. Olvasd el: A NASA-nál már működik a távorvoslás és a hologram technológia
 
Mesterséges intelligencia - Nyakunkon a hologrammos kommunikáció?
Mesterséges intelligencia - Nyakunkon a hologrammos kommunikáció?
 
Szinte késleltetés nélkül képes kommunikálni velünk, s még ha nem is tartózkodik fehér háttér előtt, a hívás másik résztvevője továbbra is láthat bennünket a monitoron keresztül - például hologram helyett normál Zoom-hívás esetén.
 
Noha a technológia bonyolultnak tűnik, valójában egy „plug and play” rendszer, melynek működéséhez csak egy konnektor és az internet szükséges.
 
A cég a hologramos doboz asztali változatát is kínálja, amelyet Holobox Mininek neveztek el. A cég weboldala ugyan nem tartalmaz információt megoldásai árairól, de az érdeklődők kérhetnek árlistát.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.