2022. 03. 13. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Portál a metaverzumhoz a hologramos doboz

Mesterséges intelligencia - Portál a metaverzumhoz a hologramos doboz

Már idén elérhetővé válik, azaz bárki beszerezheti otthonába a hologramos dobozt, amely lényegében portált kínál a metaverzumhoz.

Meghökkentő lehetőségek érkeznek: mondhatni, ablakot nyit a metaverzumba a Los Angeles-i PORTL startup, lehetővé téve az emberek számára, hogy háromdimenziós formájukban jelenjenek meg akár a földgömb másik oldalán, ráadásul mindenféle késedelem nélkül.
 
A kommunikáció teljesen zökkenőmentes – állítja David Nussbaum, a PORTL alapítója. A cégvezető a közeljövőben minden háztartásban el tudja képzelni a PORTL M nevű eszközt, amely világszínvonalú interaktív hologram tartalmat közvetít, összekötve személyeket a világ minden tájáról.
 
A PORTL M egyszerű hozzáférést biztosít a vállalkozások és a hétköznapi emberek közötti volumetrikus kommunikációhoz – olyan lesz, mintha „besugároznánk” magukat egy több ezer kilométerre lévő helyre. Olvasd el: Örökké tarthatnak az ABBA avatár-fellépései
 
portl_1
 
Ahogyan a cég az oldalán említi: nevezhetjük ezt tele-jelenlétnek, vagy akár holoportációnak is.
 
Az M tetején egy mesterséges intelligencia-kompatibilis kamera van, 16 GB RAM-ot és egy TB tárhelyet tartalmaz. A cég állítja, hogy a PORTL képes a szórakoztatásra, a távorvoslásra, a vásárlásra, a fitneszre és még az NFT-gyűjtemény megjelenítésére is. Olvasd el: A 6G egyesíti majd a fizikai és a digitális világot
 
A hologramos doboz igény szerint állítható, fekvő vagy álló pozícióba. Kétféle kivitelben kapható, feketében vagy fehérben.
 
Végül, de nem utolsósorban, az M PORTL a jobb élmény érdekében felhő-kompatibilis.
 
S hogy mit is takar a metaverzum?
 
A metaverzum a virtuális valóság racionális fejlődését írja le, beleolvasztva a fizikai teret a digitálisba. A PORTL M nem igényel speciális szemüveget vagy headsetet - fordítva is működik, mivel a digitálist behozza fizikai világunkba – a hologramokon keresztül. S bár a sci-fikben látott hologramok még messze vannak, az M egy jó kiindulópont.
 
Az eszköz 2022 tavaszán kerül kereskedelmi forgalomba, 2000 dolláros (vagyis 720 ezer forint) induló áron.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.