2022. 09. 14. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Rekord robotmegrendelések a gazdasági kihívások ellen

Mesterséges intelligencia - Rekord robotmegrendelések a gazdasági kihívások ellen

Egyre inkább előtérbe kerülnek a robotok a gyártásban: a Kuka, amely a világ egyik legnagyobb ipari robotgyártója 2022 első félévében rekord megrendelésszámot ért el.

Rekordmegrendelést kapott a Kuka ipari robotgyártó 2022 első hat hónapjában.
 
A Kuka-csoport első félévi megrendelésének értéke 2545,4 millió euróval, azaz 34,8 százalékkal haladta meg az előző évit, az árbevétel pedig 13,5 százalékkal, vagyis 1,7 milliárd euró körülire nőtt.
 
A vállalat feljavította kamat- és adózás előtti eredményét is.
 
Az eddigi legmagasabb számú megrendelésekről számolhatunk be 2022 első felében egy féléves időszak alatt. Már 6 hónap elteltével több mint 2,5 milliárd euró az összeg, ami meghaladja a 2020-as év egészére vonatkozó számot” – árulta el Peter Mohnen, a Kuka vezérigazgatója.
 
A jelentős teljesítményhez minden divízió hozzájárult – a Kuka 2022 első felében például csaknem megduplázta a Kínából kapott megrendelések mennyiségét. Olvasd el: Újrahasznosító robot birkózik meg a hulladékkal
 
Mesterséges intelligencia - Rekord robotmegrendelések a gazdasági kihívások ellen - Fotó: kuka.com
Mesterséges intelligencia - Rekord robotmegrendelések a gazdasági kihívások ellen - Fotó: kuka.com
 
A vállalat egyre több ügyfelet nyer meg világszerte az automatizálási versenypiacon, egyre több iparágban.
 
A koronavírus-járvány tapasztalatai azt is mutatják, hogy a robotikára, automatizálásra és szoftvermegoldásokra összpontosító termékeik és megoldásaik nélkülözhetetlenek a modern termelési műveletekhez.
 
A nagy kereslet ellenére ugyanakkor a Kukára is hatással vannak a nehéz gazdasági körülmények, mint például a félvezetőhiány és az orosz-ukrán konfliktus Ukrajnára gyakorolt ​​hatásai, a szűk anyagi keresztmetszetek, akadozó ellátási láncok és növekvő költségek mellett. Olvasd el: MI, 3D nyomtatás és gravírozás - mindez egy kis robotban
 
„Jelenleg a kihívás elsősorban a bevételek és ezáltal a megrendelésekből származó nyereség előállítása. Csapataink keményen dolgoznak azon, hogy termékeinket lényegesen nehezebb körülmények között tudjuk gyártani és szállítani” – mondta el a vezérigazgató.
 
Hozzátette: a globális bizonytalanságok és kockázatok még egy ideig velünk maradnak. De a cég megfelelő stratégiával bír, új termékekkel és megoldásokkal áll elő a gyorsan növekvő piacokra.
 
„A gazdaság óriási globális kihívásokkal néz szembe. Az automatizálási megoldások pedig világszerte segítenek a vállalatoknak reagálni ezekre a problémákra” – fogalmazott Peter Mohnen.
 
Az energiahatékony robotok vagy az intelligens szimulációs szoftverek például hozzájárulnak a termelés optimalizálásához és az erőforrás-megtakarításhoz.
 
A digitálisan összekapcsolt gyártási folyamatok emellett mérhetővé tehetik az olyan adatokat, mint az energiafogyasztás - és a költségek csökkentését eredményezhetik.
 
 
Fotó: kuka.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.