2023. 02. 08. - 09:40

Mesterséges intelligencia – Robot gondoskodhat a tiszta vizünkről

Mesterséges intelligencia – Robot gondoskodhat a tiszta vizünkről

Az okosváros-projekteknek minden bizonnyal része lesz a jövőben az Acwa autonóm robotizált megoldása a víztisztításra, amely a CES 2023 technológiai kiállításon mutatkozott be.

Egyes robotikai cégek évről-évre komoly érdeklődést váltanak ki a szakemberekben a minden esztendőben megrendezett Las Vegasi CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton.
 
Az Acwa Robotics startup 2022-ben is lenyűgözte a jelenlevőket, idén pedig teljes sikert aratott. Hogy mivel?
 
A víziközművek szerte a világon elöregedő és sérült infrastruktúrával, megközelíthetetlen földalatti vezetékekkel szembesülnek, amelyek felelősek a hatalmas mennyiségű vízveszteségért, az út- és épületkárokért. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Vízi robot tisztíthatja a vizet
 
Mesterséges intelligencia – Robot gondoskodhat a tiszta vizünkről
Mesterséges intelligencia – Robot gondoskodhat a tiszta vizünkről
 
Mivel a víz iránti globális kereslet 2030-ban várhatóan 40 százalékkal meghaladja a kínálatot – az ENSZ jelentése szerint -, ezt a pazarlást a városok már nem engedhetik meg maguknak.
 
Az Acwa intelligens robotját arra tervezték, hogy a csövek belsejében mozogjon a víz áramlásának megállítása nélkül, miközben gyors, pontosan lokalizált vizsgálati adatokat nyújt.
 
Ezek az információk pontosan meghatározhatják a szivárgásokat, a repedéseket és az elhasználódást. Olvasd el: Lélegzetelállító tervek víz alatti robotokkal
 
Az Acwa autonóm robotizált megoldása forradalmi áttörést jelent azzal, hogy kulcsfontosságú adatokat szolgáltat a digitális ikerhálózat kiépítéséhez, több millió m3 víz megtakarításához és a városok vízügyi infrastrukturális beruházásainak optimalizálásához.
 
Az Acwa Robotics-ot találmányáért kitüntetésre jelölték az Intelligens városok kategóriában és elnyerte a CES Legjobb Innovációja díjat is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.