2022. 12. 30. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Vezető nélküli járművek vinnék a turistákat

Mesterséges intelligencia - Vezető nélküli járművek vinnék a turistákat

Maguk fedezhetik fel a városokat az odalátogatók egy önvezető jármű segítségével, melynek fejlesztése már kezdetét is vette.

Akár 310 vezető nélküli elektromos jármű kerülhet ki a kezeik közül: partneri viszonyt alakított ki az elektromos járműveket gyártó Arcimoto vállalat a Faction Technology-val és a GoCar Tours-szal.
 
A járművek létrehozását Faction DriveLink és TeleAssist technológiája, valamint a GoCar szabadalmaztatott GoCar Network technológiája hajtja meg, s lehetővé teszi a felhasználók – esetünkben a turisták - számára,  hogy a választott városokat maguk fedezzék fel, saját tempójukban.
 
A partnerség kezdetben egy, 20 járműből álló kísérleti program elindításával indul, a GoCar Tours Las Vegasi egységénél, 2023-ban. Olvasd el: Önjáró robotcsónakok bukkantak fel Amszterdamban
 
Mesterséges intelligencia - Vezető nélküli járművek vinnék a turistákat - Fotó: faction.us
Mesterséges intelligencia - Vezető nélküli járművek vinnék a turistákat - Fotó: faction.us
 
Ha a kísérlet sikeresen véget ér, a GoCar további 290 jármű fokozatos telepítését kezdi meg a GoCar Las Vegas-ban, San Francisco-ban és a kaliforniai San Diego-ban. Később a tervek szerint a spanyolországi Barcelonában és a portugáliai Lisszabonban is telepítenének. Olvasd el: Meghökkentő - Már helyet lehet foglalni az űrballonba
 
„Három élvonalbeli technológia izgalmas találkozása ez, amely közvetlenül illeszkedik a fenntartható közlekedés jövőjéről alkotott elképzelésünkhöz – mondta el Jesse Fittipaldi, az Arcimoto Interim vezérigazgatója. – Az Arcimoto elektromos járművek platformja, a Faction vezető nélküli technológiája és a GoCar elképesztő GPS-irányított körútjai kombinálásával képesek vagyunk önjáró elektromos járműveket kínálni az ügyfelek számára. Átvehetik az irányítást és maguk vezethetnek.
 
Hozzátette: csodálatosnak tartja az ötletet napjaink turisztikai piaca számára, emellett kulcsfontosságú következő lépés lesz jövőbeli terveikre nézve is, amelyek a vezető nélküli FUV-k (Fun Utility Vehicle – szórakoztató hasznonjárművek) mindennapos közúti bevezetését eredményezhetik.
 
A GoCar technológiájával a turisták valóban saját tempóban fedezhetik fel a várost, s emellett a GoCar mobil túravezető a világ első GPS-es tárlatvezetését nyújtja: útbaigazítást ad, vicceket mesél, éttermeket ajánl és legendás történeteket is elmond, amelyek minden várost életre keltenek.
 
 
Fotó: faction.us
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.