2020. 08. 27. - 11:05

Mesterséges intelligenciát használhat a thai mezőgazdaság

Mesterséges intelligenciát használhat a thai mezőgazdaság

A Ricult thaiföldi startup cég műholdas képeket és mesterséges intelligenciát alkalmaz majd, hogy precíz agrotechnikai szolgáltatásokat nyújtson a gazdáknak.

Thaiföld egy lépéssel közelebb jutott a mesterséges intelligencia hatékony alkalmazásához: a Ricult startup cég azt tervezi, műholdas felvételeket és mesterséges intelligenciát alkalmaz a gazdáknak nyújtandó precíz agrotechnikai szolgáltatásokhoz.
 
A Nikkei információi szerint a társaság nemrégiben 2 millió dollárt szánt az új beruházásra, teljes finanszírozását ezzel 5 millió dollárra növelve. Támogatói között van Bill és Melinda Gates Alapítványa, valamint a Bangkok Bank is.
 
A Ricult – amelynek neve a mezőgazdaság szó (agriculture) közepéből származik - közölte: szolgáltatásaival elsősorban a kistermelőket célozza meg. Olvasd el: Okos mezőgazdasági gépekkel rukkolnak elő a dánok
 
Mesterséges intelligenciát és műholdas képeket alkalmazna egy startup az agrotechnikai szolgáltatásokhoz
Mesterséges intelligenciát és műholdas képeket alkalmazna egy startup az agrotechnikai szolgáltatásokhoz
 
„A globális problémákra, így az élelmiszerhiányra, az alultápláltságra, a szegénységre és a vidéki munkanélküliségre adott megoldásoknak a kistermelőkkel kell kezdődnie” – emelte ki a Ricult küldetését illetően.
 
Hozzátette: úgy érzik, a világ készen áll arra, hogy a gazdálkodás forradalmasítva legyen - befogadóbbá és erősebbé váljon azon emberek számára, akik ezen ipar gerincét képezik.
 
A thaiföldi mezőgazdasági ágazat jelenleg nehéz helyzetben van, a 2020-as év első felében ugyanis több mint 5 százalékkal zsugorodott.
 
Ráadásul az országban élő 70 millió ember több mint fele a mezőgazdasági ágazatban dolgozik. A Statista adatszolgáltató szerint Thaiföldön több mint 7 millió „háztartás” található, s az emberek túlnyomó többsége nem alkalmaz fejlett gazdálkodási technikákat.
 
Az adatszolgáltató azt jósolja, a mesterséges intelligenciát alkalmazó gazdálkodási piac értéke Thaiföldön 2022-ben eléri majd a 267 millió dollárt. Olvasd el: A kukoricatermést is megjósolja a mesterséges intelligencia
 
Az olyan cégeknek, mint a Ricult, számos lehetőség áll rendelkezésére, ugyanakkor a thaiföldi mezőgazdasági közigazgatási hivatal szerint az aszály és a rossz időjárási körülmények 2020 első felében rontották az ágazati piacot.
 
Ez azt jelenti, hogy a kistermelő gazdálkodásokat, akiket a cég megcélozna, eladhatják a nagyobb gazdálkodó vállalatoknak, ahogyan a szektor fokozatosan elmozdul a hagyományos, családi tulajdonban lévő gazdaságoktól a nagyobb méretű gazdaságok irányába – s utóbbiak nagyobb valószínűséggel használják a modern technológiákat.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.