2023. 04. 18. - 09:00

Nem semmi - Bort készített a mesterséges intelligencia

Nem semmi - Bort készített a mesterséges intelligencia

Bevonták a bortermelésbe az OpenAI vállalat híressé vált ChatGPT mesterséges intelligenciáját francia borászok.

Komoly hírnevet szerzett magának az utóbbi időben a ChatGPT kommunikációra képes mesterséges intelligencia, az OpenAI vállalat fejlesztése.
 
Az MI-t számos dologra használták már, s úgy tűnik, a borászok is láttak benne fantáziát: borkészítésre vetették be két, Languedoc-ból származó borász, Anthony Aubert és Jean-Charles Mathieu ötlete alapján.
 
A Dél-Franciaországban élő borászok 600 palackot készítettek el a ChatGPT algoritmus segítségével. Olvasd el: Sörrecepteket tökéletesít a mesterséges intelligencia
 
Nem semmi - Bort készített a mesterséges intelligencia
Nem semmi - Bort készített a mesterséges intelligencia
 
A kísérletről egy francia lapban számoltak be. Eszerint az egyedi, organikus languedoci bort Syrah és Grenache szőlőfajták alkalmazásával készítették, a fajták arányát illetően azonban az algoritmus segítségét kérték. Az MI 60-40 százalékos keverést ajánlott, s minden jellemzőt figyelembe vett, amit a szőlőkről tudni kell.
 
A mesterséges intelligencia bevonásával készült nedű különös módon a The End nevet kapta, ami azt jelenti: vég. Olvasd el: Félelmetes ismerkedős szövegekkel áll elő a mesterséges intelligencia
 
Érdekesség, hogy a francia borászok hallgattak a ChatGPT-re abban is, milyen palackban kínálják az új bort, amikor az MI feltűnőbbet, szélesebbet javasolt. Sőt, kérésükre a mesterséges intelligencia megírt egy sajtóközleményt és marketintervet készített a borhoz.
 
Címkékre ugyan nem ajánlott terveket, de számos feladatot elvégzett – igaz, a marketingesek szerint így is vannak korlátai, nem dolgozott ugyanis hibamentesen.
 
Az MI segítségével készült nedűt a projekt hivatalos weboldalán lehet beszerezni, s persze nem kérdés, hogy folytatódik a különleges bor készítése, amennyiben sikert arat a borkedvelők körében.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.