2021. 11. 10. - 09:00

Önjáró elektromos teherautó szabadult be Amerikába

Önjáró elektromos teherautó szabadult be Amerikába

Szállítási megoldásai már működnek az Egyesült Államokban – állítja egy svéd, teherszállítási technológiával foglalkozó vállalat.

Élnek és működnek Amerikában szállítási technológiáik – jelentette be az Einride svéd vállalat, amely teherszállítási technológiával foglalkozik és digitális, elektromos és autonóm teherfuvarozást biztosít.
 
A hivatalos bevezetéssel egyidőben az Einride meglehetősen lenyűgöző partner-listát mutatott fel: számos cég írt alá velük szerződést, köztük az Ericsson és a Siemens műszaki partnerei, valamint ügyfelei, az Oatly, a Bridgestone és a GE Appliances.
 
„Az Egyesült Államok innovatív szelleme igazi mérce, amellyel minden mást mérnek. Az amerikai szállítási piac a legnagyobb a világon. Az USA árufuvarozási piaca az egyik legversenyképesebb, ahhoz pedig, hogy iparági vezetővé váljunk, ebben a bajnokságban kell játszani – fogalmazott Robert Falck, az Einride alapítója és vezérigazgatója. – Mi rendelkezünk azzal a technológiával és megoldással, ami a teherszállítási ágazatban a dízel teherautó 100 évvel ezelőtti bevezetése óta a legjelentősebb változást eredményezheti”. Olvasd el: Önjáró teherautót mutatott be a Baidu
 
Modern és költséghatékony áruszállítás - már működnek az Einride kamionjai
Modern és költséghatékony áruszállítás - már működnek az Einride kamionjai
 
Az Einride jelenleg Európa legnagyobb elektromos teherautó-flottáját üzemelteti. Olyan iparági óriásokkal működik együtt, mint a Coca-Cola, az SKF és a Lidl Európában. Példát mutatott arra, hogy az elektromos, autonóm teherszállításra való átállást egyszerűen és költséghatékonyan is véghez lehet vinni.
 
A vállalat hangsúlyozza, hogy az Einride partnerei 2020 október elseje óta 90 százalékkal csökkentették a szén-dioxid-kibocsátásaikat az elektromos szállítással, miközben a dízelköltséget is kiegyenlítették.
 
A cég most új termékcsaládot mutat be az Egyesült Államokban. Ez az Einride Saga intelligens operációs rendszer a rakomány mozgatásához, valamint egy új Einride Pod termékcsalád, beleértve az Einride Pod amerikai verzióját és az új Flatbed Pod-ot. Utóbbi egy moduláris jármű, amelyet bármilyen szállítási igény kielégítésére készítettek - beleértve a konténerek szállítását is, hogy zökkenőmentes legyen az átmenet a tengeri és a közúti áruszállítás között. Olvasd el: Íme a világ első elektromos teherautója - gördeszka alappal
 
A Saga lényege, hogy ennek révén a szállítók hozzáférhetnek a versenyképes villamosítás és automatizálás költségeinek ütemtervéhez, az Evolve alkalmazáson keresztül. Megrendelhetik és nyomon követhetik a szállítmányokat a Book segítségével, felügyelhetik az útvonalakat és a hozzárendeléseket az Orchestrate-el, valamint megjeleníthetik az adatokat és betekintést nyerhetnek az Explore alkalmazással.
 
Az Einride Pod amerikai változata ugyanazzal az egyedülálló autonóm technológiával rendelkezik, mint európai testvére: SAE 4-es szintű önvezető technológiával és biztonsági architektúrával van felszerelve, mely lehetővé teszi a biztonságos működést, anélkül, hogy lenne sofőr a járműben. Ám mint azt a vállalat kiemelte, „jobban alkalmazkodik az amerikai utakhoz és feltételekhez”.
 
Fotó: einride.tech
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.