2020. 11. 01. - 08:00

Pizzát szállít az ajtóhoz a vadonatúj robot

Pizzát szállít az ajtóhoz a vadonatúj robot

Egy pizzát kínáló cég robottal készítteti el az ételt és a kiszállítását is rábízza – a tendencia egyre népszerűbb a koronavírus-járvány kezdete óta.

Bár a robotok térnyerése nem most kezdődött el, a koronavírus-járvány különösen előtérbe hozta fejlesztésüket. Az ételkészítésben és szállításban betöltött szerepük is felértékelődött.
 
A Piestro pizzakészítést automatizáló startup a közelmúltban bejelentette: összefog a Kiwibottal, amely robot kiszállító szolgáltatást nyújt – így a finomságot érintés nélkül juttatja el a fogyasztóknak. Olvasd el: Itt a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot
 
A kaliforniai, Santa Monica-i Piestro cég azt is közölte, hogy meghirdetett egy második támogatási kampányt, miután az első fordulónál a befektetői érdeklődés meghaladta az elvárásaikat.
 
A jelenleg is tartó koronavírus-járvány számos iparágat sújtott, a nemzeti és helyi pizzériák Kaliforniában azonban növekvő üzleti tevékenységet mutattak.
 
Júliusban jelent meg a Piestro pizzakészítője, mely önállóan, emberi beavatkozás nélkül süti a finomságokat
Júliusban jelent meg a Piestro pizzakészítője, mely önállóan, emberi beavatkozás nélkül süti a finomságokat
 
A Piestro szerint megnőtt az olyan technológiák iránti igény, amelyek lehetővé teszik a helyi és regionális pizzériaüzemeltetők számára, hogy a jelenlegi költségek töredékével bővítsék eladásukat, sőt, segítsék az új piaci szereplőket csatlakozni a 46,3 milliárd dolláros amerikai pizzapiachoz.
 
A Piestro 2020 júliusában rukkolt elő egy önálló, teljesen integrált sütési rendszerrel és adagolóval, mely 3 percen belül elkészíti a kézműves pizzákat.
 
A cég elmondása szerint a rendszer a robotikát, a precíziós vezérlést és működtetést kombinálja, hogy mindig ugyanolyan finom, magas minőségű pizzát állítson elő, s elérhető legyen a fogyasztók lakhelyéhez legközelebb lévő nyilvános helyiségekben, például az apartman komplexumok előcsarnokaiban. Olvasd el: Íme az első igazi robotkávézó
 
A Kiwibotot a kaliforniai Berkeley-ben alapították 2017-ben. Több mint 100 ezer szállítást hajtott végre és épített mobil robotjainak száma meghaladja a 200-at.
 
A koronavírus-járvány arra késztette az embereket, hogy otthon maradjanak, így felértékelődött az ételek házhozszállításának képessége. Mi több, megnőtt az igény arra is, hogy a termékeket minimális kontaktussal juttassák el a célhoz, az egészségügyi és biztonsági szabályok betartásával.
 
Az automatizált pizzéria legutóbbi verzióját a Piestro szerint összekapcsolják a Kiwibot adagoló mechanizmusával, amely lehetővé teszi az érintés nélküli szállítást.
 
Az automatizált rendszer elkészíti a pizzát, időzítve azt, hogy a mobil robot maximálisan frissen, tökéletes minőségben szállítsa azt ki. A Kiwibot elmondása szerint a robot felveszi a pizzát és közvetlenül a fogyasztóhoz viszi, ezzel biztosítva a teljesen érintés nélküli szállítást, a pizza elkészítésétől az átvétel pillanatáig.
 
Úgy ítélték meg, itt az ideje megduplázni termékeik előállítását, s elérhetővé tenni a friss, finom, kézi készítésű pizzát, gyorsan és egyszerűen, miközben betartják a kontakusmentesség szabályait – mondta el Massimo De Marco, a Piestro vezérigazgatója.
 
A Kiwibot a megfizethető szállításról és az érintés nélküli kivitelezésről szól – hangsúlyozta David Rodriguez, a Kiwibot üzletvezetője. – A Piestro-val való összefogás pedig kiválón szingergiát jelent azon fogyasztók számára, akik helyben, gyorsan és egyszerűen szeretnének hozzájutni kedvenc pizzáikhoz.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.