2020. 05. 24. - 08:00

Top 5 dolog, amiért jók a robot taxik

Top 5 dolog, amiért jók a robot taxik

Az autonóm járművek és szállító eszközök versenye egyre növekszik. Az utóbbi években a világ a taxi-ipar forradalmával is szembesült, melynek következő állomása a környezetkímélő és hatékony robot taxi.

A világ gyorsulásával és a technológia fejlődésével a taxi-ipar forradalma is bekövetkezett – megjelentek a taxifoglalásra alkalmas applikációk. Egyre nő azonban az önjáró autók versenye is.
 
A mesterséges intelligencia megjelenése lehetőséget adott a taxi társaságoknak új és innovatív ötletek létrehozására, melynek következő állomása a robot taxik elterjedése.
 
De milyen előnyei lehetnek a robot taxiknak?
 
1.Csökken a balesetek száma: az emberi hibából történő balesetek, sérülések vezető haláloknak számítanak. Ezek csökkentéséhez nagymértékben hozzájárulhat a biztonságosabb tömegközlekedés és mint ilyen, az önjáró járművek. Az érzékelők és a fejlett rendszerek már most figyelmeztetik a vezetőt veszélyhelyzetben. A robot taxik azonban ennél is jobb megoldást kínálnak a balesetek elkerülésére.
 
Robot taxi a Frankfurti Motorshow-n
Robot taxi a Frankfurti Motorshow-n
 
2.A forgalmi dugók enyhülése: a nagymértékben automatizált technológia jelentős segítség a forgalmi dugók megakadályozásában. Az önjáró autók ugyanis fel vannak szerelve az egymás közötti kommunikációt lehetővé tevő technológiával. Ezzel javítani tudják útvonalaikat, az információ pedig segítheti a forgalom elosztását.
 
3.Csökken a szén-dioxid kibocsátás: sokak szerint a közlekedés, a szállítás okozta a globális felmelegedést. Nézd meg az indiai elektromos riksákat!
 
Tény, hogy a forgalmi torlódások, a járművek gyorsítása nem eredményezett mást, mint a szennyezés növekedését. A robot taxik az általános szennyezés csökkentését eredményeznék, melyet többnyire más járművek bocsátanak ki.
 
Ezeket a járműveket úgy tervezték, hogy fenntartják az állandó vezetési sebességet, s megtartják a járművek között mért távolságot, ami csökkentheti a túlzott fékezést és az újragyorsítást. Ráadásul, az elektronikus vagy hibrid motorral felszerelt robot taxik mérsékelik az üzemanyag-felhasználást.
 
4.Könnyebb parkolás: a robot taxik egyszerűen leparkolnak akkor is, ha kevés a hely. Ez javíthatja a parkolási rendszert, helyet takarítanak meg, sőt, a taxik szisztematikus elrendezése is lehetővé válik.
 
5.Hatékony és megfizethető taxik: az autonóm taxik hozzájárulnak a forgalmi torlódások csökkentéséhez, de emellett megfizethetőségük is nő, ugyanis nem igényelnek sok üzemanyagot és időt.
 
A fenti előnyök számos gyártó és szállítmányozó cég kedvét meghozták a robot taxik gyártásához. Különböző autóipari vállalatok rukkolnak elő innovatív ötletekkel a tömegközlekedés hatékonysága és kényelme érdekében, miközben számos taxi cég igyekszik javítani szolgáltatásait.
 
Valószínű, hogy a robot taxik ideje hamarosan elérkezik.
 
Olvasd el, hol használnak már robot taxit!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.