2020. 11. 04. - 09:45

Top 5 ok, amiért a mesterséges intelligencia javítja az otthoni környezetet

Top 5 ok, amiért a mesterséges intelligencia javítja az otthoni környezetet

A lakások és házak mesterséges intelligencia útján történő automatizációja több módon is segítheti, hogy az ember komfortosabban érezze magát. Hogyan? A helynöveléstől kezdve a hőmérséklet beállításáig számos szempontból előnyös.

A feltalálók már évtizedek óta gondolkodnak azon, hogyan lehetne hatékonyan automatizálni az otthonokat. Bár a koncepció nem annyira futurisztikus, mint egykor, a lakások automatizációja immár létező dolog.
 
De hogyan befolyásolja közérzetünket az automatizáció?
 
1.Több helyet hoz létre a kisméretű otthonokban
 
Amennyiben szűkös helyen élünk, az otthoni automatizálás lehetőséget nyújt arra, hogy egy szobát éjszaka hálószobaként, nappal pedig edzőteremként vagy játszószobaként használjunk. A robotrendszer mindezt lehetővé teszi.
 
A hálószobabútor automatikusan felemelkedik egy gombnyomásra, vagy akár hangutasításra. Az ágy, a szekrény és az éjjeliszekrények a mennyezeten maradnak, míg újra aludni nem tér az ember. Olvasd el: Karnyújtásnyira vannak a konyhai robotok
 
Kényelmes, biztonságos és praktikus otthonokhoz segít a mesterséges intelligencia és az automatizáció
Kényelmes, biztonságos és praktikus otthonokhoz segít a mesterséges intelligencia és az automatizáció
 
2.Hőmérséklet és levegő kontrollálás
 
A legtöbb ember jobban alszik egy hűvös szobában, a nap folyamán azonban a melegebb levegőt kedveli. A programozható termosztát lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet beállítsuk és automatikusan melegebb legyen nappal, mint éjjel. A beállítást követően nem kell bajlódni vele.
 
Olyan rendszert is választhatunk, amely a levegő minőségét monitorozza az otthonunkban. Mivel a beltéri levegő jellemzően rosszabb, mint a kültéri, célszerű figyelni a változásokat.
 
3.Fény és hangok
 
Az automatizálással a fények, a zene, még a tévé is akkor kapcsoljon be, amikor nekünk arra szükségünk van. A szokásaink alapján maguktól működnének, s ha a mintán változtatni szeretnénk, csak a hangvezérlést kell aktiválnunk. Ha aludni szeretnénk, a mesterséges intelligencia-rendszert beállíthatjuk, hogy lágy zene szóljon közben, vagy csendben legyünk. Olvasd el: Növényt termeszt a jövő konyhai készüléke
 
4.Rendszer – az emberek számához igazítva
 
Ilyesmiről valószínűleg még nem is hallottunk, ám létezik ún. foglaltság tudatosság is, mely a környezet szenzorait alkalmazza, hogy felmérje, hányan tartózkodnak a helyiségben, s ehhez igazítja a fűtést vagy a hűtést, illetve az otthon energiafelhasználását. Alváskor is erre támaszkodik, hogy tökéletes beltéri környezetet teremtsen.
 
5.Biztonságos alvás
 
Megnyugtató a tudat, hogy éjjel biztonságban van az ember. Ma már számos, a mesterséges intelligencia által támogatott otthoni automatizációs rendszer segíti ezt. A füst, tűz és a széndioxid-figyelmeztetés megóvhat minket az életveszélytől.
 
Az automata biztonsági rendszerek a betolakodók ellen is védenek. Távolról is figyelemmel kísérhetjük, ki- és bekapcsolhatjuk őket.
 
Napjaink otthoni automatizációs rendszerei lenyűgözőbbek, mint valaha. A mindennapokat lényegesen megkönnyítik. Biztonságot, kényelmet és kielégítő éjszakai alvást biztosítanak.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.