2021. 03. 18. - 09:10

Új mesterséges intelligencia eszköz gátolja, hogy bárki írhasson a tiniknek

Új mesterséges intelligencia eszköz gátolja, hogy bárki írhasson a tiniknek

A közelmúltban derült ki, hogy az Instagramot számos bűncselekményre használták már – ezért a Facebook most olyan frissítéseket jelentett be, mely mesterséges intelligencia segítségével gátolja, hogy a fiatalokat zaklathassák.

Szexuális zaklatással kapcsolatos bűncselekmények több mint negyedében használták az Instagramot az elkövetők egy új, az NSPCC által készített tanulmány szerint.
 
A Facebook ennek megakadályozására új frissítéseket jelentett be - így a fiatalok nagyobb biztonságban érezhetik magukat a platformon. Az újítások közé tartozik az is, hogy a tiniknek nehezebb lesz közvetlenül írni, így bárki nem üzengethet nekik, a fiókokat pedig nagyobb biztonsággal látják el. Olvasd el: Instagram-fotók segítik a Facebook mesterséges intelligencia-öntanítását
 
A változtatások a közvetlen üzenetküldésre összpontosítanak, melyben az Instagram-felhasználók privát csevegést folytathatnak más Facebook-felhasználókkal – a vállalat növeli a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia használatát is, hogy azonosítsa a platformon a felhasználók valós életkorát.
 
A mesterséges intelligencia nagy segítség a tinik megóvásában az Instagramon
A mesterséges intelligencia nagy segítség a tinik megóvásában az Instagramon
 
Az új funkciók között szerepel, hogy a felnőtteket letiltják a 18 éven aluliaknak üzengetésről, amennyiben azok már nem követték őket eddig is; a felnőtt felhasználó ezt követően értesítést kap az Instagramtól, hogy a közvetlen üzenetküldés nem lehetséges.
 
„A funkció alapja, hogy gépi tanulási technológia segítségével megjósoljuk az emberek életkorát – illetve azt a kort, amelyet megadnak nekünk a regisztráció során. Amint áttérünk a végpontok közötti titkosításra, olyan funkciókba fektetünk, amelyek védik a magánéletet és biztonságban tartják az embereket, a tartalmaikhoz nem férhet hozzá bárki”- közölte az Instagram.
 
A cég a tiniknek is felszólításokat küld, figyelmeztetve őket, legyenek óvatosak a felnőttekkel történő kommunikáció során, sőt: értesíti a fiatal felhasználókat, amikor egy potenciálisan gyanús magatartást tanúsító felnőtt kapcsolatba lép velük.
 
Az adatokat mesterséges intelligencia gyűjti össze és elemzi, amely meg tudja állapítani, hogy egy felnőtt nagy mennyiségben küld-e barát- vagy üzenetküldési kérést 18 évesnél fiatalabb felhasználóknak. Olvasd el: Mesterséges intelligenciával szűri az Instagram a sértő hozzászólásokat 
 
Az Instagram megnehezíti, hogy gyanús magatartást tanúsító felnőttek megtalálják a tinédzserek fiókjait, kizárva őket a javasolt felhasználók közül.
 
Emellett azonban az Instagram biztatja a fiatalokat: legyen magán fiókjuk, mert kiemeli annak előnyeit, s emlékeztetőt is küld, hogy ellenőrizzék beállításaikat.
 
A cég szerint a közeljövőben további adatvédelmi beállításokra is lehet számítani.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.