2021. 10. 23. - 08:00

Úszó otthon lehet a technológia legújabb találmánya

Úszó otthon lehet a technológia legújabb találmánya

Ötletelős workshop keretében olyan, jövőbeli tervekkel álltak elő a Sony dizájnerei, amelyek minden szempontból segíthetik az embert a technológiára támaszkodva. Ilyen az úszó ház is.

Betekintést nyerhettek a résztvevők abba, milyen lehet az élet 30 év múlva: a Sony workshopján számos jövőbemutató ötlettel álltak elő a tervezők, melyekben a technológia és a mesterséges intelligencia főszerepet játszik. Olvasd el: Beültetett terapeuta is lehet a mesterséges intelligencia?
 
A már működő technológiákat továbbgondolva született meg az úszó ház ötlete is, melynek prototípusát szintén bemutatták az eseményen.
 
Futurisztikus úszó ház lehet a jövőben a technológia egyik vívmánya
Futurisztikus úszó ház lehet a jövőben a technológia egyik vívmánya
 
Szakemberek szerint 2050-ben a klímaváltozás hatása miatt több lesz az otthonát elvesztő ember, akinek szüksége van házra. 
 
A „klímamenekültek” miatt hasonló szükségletei lehetnek a kivándorlóknak is, akik politikai problémák miatt kényszerültek elhagyni országukat. Olvasd el: Mesterséges intelligencia mutathatja meg az éghajlatváltozás borulási pontjait
 
Úgy tűnik, a jövőben eljöhet az idő, amikor az emberek lebegő mobilházakban élnek és sodródnak a világ óceánjain. Olyanok lennének, mint afféle tengeri nomádok, egyedi ökoszisztémát alkotva, melyben együtt élnek a természeti környezettel.
 
A jövőbeli forgatókönyv adta az ötletet a Sony dizájnereinek, akik megtervezték a „lebegő élőhelyet”.A mobilház a tengeren lebeg és utazik.
 
Kompakt térbe „csomagolva” a ház minden szükséges funkcióval rendelkezik. Alkalmazkodik az időjárás, az apály és a dagály okozta környezeti változásokhoz, valamint a napszakhoz. Autonóm módon vált alakot, biztonságos és kényelmes életet biztosít a tengeren.
 
 
A mobilház motorral vagy szélenergia hasznosításával hajtja magát - a teljes tetejét beépített napelemek alkotják, hogy áramot termeljenek. A lebegő otthon alsó részében elhelyezett porózus szűrők gondoskodnak róla, hogy legyen tiszta ivóvíz és háztartási használatra is rendelkezésre álljon.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.