2021. 10. 21. - 09:40

Beültett terapeuta is lehet a mesterséges intelligencia?

Beültett terapeuta is lehet a mesterséges intelligencia?

Tudományos ötletekkel álltak elő a Sony tervezői sci-fi írók bevonásával, melyek célja annak meghatérozása volt, hogyan lesz elérhető 2050-ben az élet, az élőhelyek, az érzékek és a jólét fenntartása. Többek között egy beültetett terapeuta alkalmazást is javasoltak.

Vajon milyen lesz az élet 2050-ben? Ennek meghatározása és a már működő technológiák továbbgondolása volt a célja a Sony workshopjának, melynek keretében tervezők és sci-fi írók fogtak össze, hogy kreatív erőfeszítéseket tegyenek - tervezési prototípusok és rövid tudományos-fantasztikus történetek sorozatával.
 
Minden terv egy ötletet mutat be egy szolgáltatáshoz vagy termékhez, amely releváns az egyes témákban. Sok közülük meglehetősen reálisnak tűnik. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-terápia csökkentheti a szorongást és a depressziót
 
Reálisnak tűnik a mesterséges intelligencia-terapeuta, mely mindig velünk lehet
Reálisnak tűnik a mesterséges intelligencia-terapeuta, mely mindig velünk lehet
 
Ilyen például a mesterséges intelligencia-terapeuta. 2050-ben ugyanis, bármennyire fejlődött a technológia, attól még számos stressz érheti az embert, ugyanúgy, mint napjainkban. Ennek elkerülése szinte lehetetlen.
 
Nagy segítséget jelenthet tehát a mindennapokban az embereknek, ha van módjuk a rossz hangulatból, kétségbeesésből mielőbb kilábalni és „észhez térni”.
 
Az erre ötletet adó projekt koncepciója igen egyszerű: ha valami történik, ami kiborít minket, megjelenik egy mesterséges intelligencia-terapeuta a számunkra megfelelő formában és tanácsot ad nekünk. Támogat, hogy visszaszerezzük nyugalmunkat, optimális módszereket alkalmazva és az igényeinkhez igazodva, függően attól, milyen érzelmi változások zajlanak bennünk és mekkora a stressz. Ezeket az adatokat mind figyelembe veszi. Olvasd el: Virtuális valóság csillapíthatja az égési sérülés fájdalmát
 
A prototípus bemutatja, miként fogja a mesterséges intelligencia-terapeuta érzékelni a stressz-szintek és érzelmek változásait, illetve milyen megjelenéssel áll elő a stressz enyhítésére.
 
Ehhez egy „érzelemrögzítő érzékelő” figyeli érzelmi állapotunkat a hét minden napján, 24 órában. Így tisztában van azzal, mikor élünk át nehéz perceket, vagy mikor érzékelhető frusztráló visszaesés.
 
 
A szenzort közvetlenül a bőrön viselnénk - olyannyira nem feltűnő, hogy szinte elfelejthető a jelenléte.
 
Érzékeli azonban a vér hormonszintjét, áramlását és összetevőit, s hőt, illetve fényt bocsát ki, amennyiben bármilyen szokatlan állapotot észlel.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.