2010. 05. 03. - 06:00
Bazsalikomos rizottó
A bazsalikomot évszázadok óta használják Indiában és Európában egyaránt, mivel felfedezték kiváló gyógyító tulajdonságait. A bazsalikomból készült kivonat, vagy csak nyersen salátához adva képes olyan betegségek kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére, mint az artritisz, asztma, bronhitisz, és számos bőrbetegség.
Hozzávalók:
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek. olivaolaj,
2 csésze rizs,
4 csésze zöldségleves
1 csomó bazsalikom,
2 ek. vaj,
Parmezán
Só
Bors
Elkészítés:
Forró olajban enyhén barnára pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, így együtt tovább pirítjuk. Felöntjük a levessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a fűszerekkel tovább pároljuk. Mikor már megpuhult, belekeverjük az összevágott bazsalikomot, majd a vajat és a parmezánt.
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek. olivaolaj,
2 csésze rizs,
4 csésze zöldségleves
1 csomó bazsalikom,
2 ek. vaj,
Parmezán
Só
Bors
Elkészítés:
Forró olajban enyhén barnára pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, így együtt tovább pirítjuk. Felöntjük a levessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a fűszerekkel tovább pároljuk. Mikor már megpuhult, belekeverjük az összevágott bazsalikomot, majd a vajat és a parmezánt.
Memo