2010. 04. 03. - 06:00

Caponata - Szicília egyik legismertebb étele!

Caponata - Szicília egyik legismertebb étele!
A caponata nevét már biztosan sokan hallották, de akik nem ismerik pontosan, azok is bizonyára az olasz konyhával hozzák kapcsolatba. A caponata sokkal több ennél, hisz Szicília egyik legismertebb ételéről van szó!
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 padlizsán
2 szál zeller
1 kevés kapribogyó
15 dkg olajbogyó
4 deka fenyőmag
olívaolaj

őrölt bors
paradicsom-konzerv
mazsola
cukor
vörösborecet
bazsalikomlevél
Elkészítés: Megmossuk a padlizsánt, felkockázzuk, és egy nagyobb fazékban, sós vízben 2 órán át fedve főzzük. A megtisztított felkockázott zellerszárat forró sós vízben 5 percig főzzük. A kapribogyót szűrő segítségével mossuk meg, majd olívabogyót kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, a kapribogyót, kimagozott olívabogyót. Hozzáadjuk a paradicsomot. Egy másik serpenyőben kevés olajon megforgatjuk a padlizsánt, megszórjuk zellerrel, majd még egy kicsit együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsomos szószt, utána még 5 percig főzzük. Beleszórjuk a cukrot, meglocsoljuk az ecettel, majd még egyszer felforraljuk.

Caponata




Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.