2019. 10. 07. - 11:35
Fűszeres sült paszternák leves

Milyen, amikor az aromás ízek ízletes, felmelegítő étellé alakítják át az egyszerű paszternáklevest? Készítsük el ezt a finom fogást és kiderül!
A paszternák kedvelői bizonyára szívesen próbálkoznak újabb és újabb ételekkel, amelyeket el lehet készíteni ezzel a finom zöldséggel. Az egyszerű paszternáklevesből is lehet sokkal aromásabb, ízesebb ételt készíteni. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj; 1 teáskanál koriander mag; 1 teáskanál köménymag, körettel; fél teáskanál őrölt kurkuma; fél teáskanál mustámag; 1 nagy hagyma, 8 kockára vágva; 2 fokhagymagerezd; 675 gramm paszternák, kockára vágva; 2 szilvaparadicsom, negyedelve; 1,2 liter zöldségleves; 1 evőkanál citromlé.

Aromásabbá is tehető a paszternák leves
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 Celcius fokra.
Egy tálban keverjük össze az olíavolajat, a koraindermagot és a köménymagot, az őrölt kurkumával és mustármaggal együtt. Adjunk hozzá egy nagy hagymát, a fokhagymagerezdeket, a paszternákot és a paradicsomot, majd keverjük jól össze.
Oszlassuk szét sütőlemezen, s süssük 30 percig, míg az egész kellően lágy nem lesz. Ha kész, kanalazzuk élelmiszer-feldolgozó gépbe vagy turmixolóba, 600 ml zöldséglével együtt, s keverjük szép simára.
Végül öntsük az egészet serpenyőbe, a fennmaradt 600 ml zöldséglével, fűszerezzük és melegítsük, míg kissé felforr.
Vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá 1 evőkanál citromlevet. Díszítsük köménymaggal!
L.A.