2010. 03. 19. - 05:00
Gazpacho
A gazpacho Andalúziából származik, de egész Spanyolországban találkozhatunk vele. Hidegen felszolgált leves, amelynek fontos összetevője a paradicsom.
Hozzávalók:
6 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál borecet
4 evőkanál olívaolaj
feketebors
só
6 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál borecet
4 evőkanál olívaolaj
feketebors
só
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A hagymát egészen apróra vágjuk. A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük.
Körülbelül azonos mennyiségű vízzel hígítjuk, hogy még sűrű, de leves állagú legyen, majd belekeverjük a maradék olívaolajat, borsozzuk ízlés szerint sózzuk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat.
Forrás: www.gazpachoworld.com
Körülbelül azonos mennyiségű vízzel hígítjuk, hogy még sűrű, de leves állagú legyen, majd belekeverjük a maradék olívaolajat, borsozzuk ízlés szerint sózzuk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat.
Forrás: www.gazpachoworld.com
Memo