2018. 11. 19. - 11:00

Karfiolos sajtos leves – hűvös őszi napokra

Karfiolos sajtos leves – hűvös őszi napokra

A hidegre forduló időjárás előhozza bennünk a meleg, ízletes ételekre való igényt – így kerülnek egyre inkább előtérbe a levesek is. Lássuk, mit ajánlhatunk a karfiol kedvelőinek.

Ha szeretjük a leveseket és szívesen próbálunk ki valami újat, szerezzünk be egy szép karfiolt és lássunk neki az alábbi, őszi napokra ideális, melegítő, finom sajtos levesnek!
 
A karfiolon kívül szokványos zöldségekre és egy kis vajra, tejre lesz hozzá szükségünk.
 
Hozzávalók:
 
1 nagyobb darab vaj; 1 nagyhagyma, szépen összeaprítva; 1 nagyméretű karfiol, letisztítva, rózsáira bontva; 1 burgonya, hámozva és darabokra vágva; 200 ml zöldségleves alap (leveskockából tökéletes); 400 ml tej; 100 gramm cheddar sajt, kockákra vágva.
 
Finom és sűrű leves karfiollal és sajttal - hűvös őszi napokra
Finom és sűrű leves karfiollal és sajttal - hűvös őszi napokra
 
 
Melegítsük fel a vajat egy nagyméretű serpenyőben. Tegyük bele a hagymát és süssük, míg meg nem puhul – kb. 5 percig, gyakran keverve. Adjuk hozzá a karfiolt, a burgonyát, a zöldséglét, a tejet és fűszerezzük.
 
Forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a hőt és hagyjuk főni a levest nagyjából 30 percig, vagy míg a karfiol is megpuhul és a krumpli majdnem szétesik.
 
Botturmixszal vagy ételfeldolgozóval dolgozzuk össze a levest, hogy krémes állagú legyen – ha csészékben szolgáljuk fel, több tejet is adhatunk hozzá, hogy könnyedebbé váljon.
 
A karfiolos-sajtos levest előre is készíthetjük, hűtőszekrényben eláll, vagy lefagyaszthatjuk 1 hónapig.
Ha készen áll a kínálásra, melegítsük jól fel, töltsük bögrékben vagy kis levesestálakba és szórjuk meg sajttal.
 
Keverjük át fogyasztás előtt.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.