Tavaszias: brokkolis csirke sajttal
Ha valamit, akkor a brokkolit szívesen fogyasztjuk az egyre melegebbre forduló időben. Könnyed köretként is ízletes, csirke mellé – de akár sűrűbb, egyedi mártás is készülhet belőle a húshoz!
Tavaszias ebédre vágyunk? Együnk csirkét, egy kicsit másképp. Sajttal, brokkolis mártással kellemesen laktató, ízletes főfogás készíthetünk belőle.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj; 1 csészényi vágott hagyma; bőr nélküli, kicsontozott csirkemell vagy csirkecomb, kis kockákra vágva; 2-3 zúzott fokhagymagerezd; fél csészényi nem főtt fehér rizs; 1 doboz csirkekrémleves; 1 és ¼ csésze csirkeleves vagy víz; 1 és fél csésze brokkoli, fagyasztva vagy frissen; 1 és fél csésze felaprított, olvadós sajt; 1 evőkanál friss petrezselyem, összeaprítva; kóser só; kis őrölt bors.
A csirkét és a rizst készítsük el először a brokkolis csirkéhez
Elkészítése:
Melegítsük fel egy serpenyőben az olíva olajat, közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a vágott hagymát, süssük 2-4 percig, amíg meg nem lágyulnak és áttetszőek nem lesznek.
Tegyük a serpenyőben a kockára szeletelt csirkét, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 3-5 percen át.
Adjuk hozzá a fokhagymát is, 1 percig rotyogtassuk az egészet, amíg illatos nem lesz.
Szórjuk a serpenyőbe a rizst, főzzük vele együtt a csirkés finomságot 2-3 percig. A rizs egy kicsit megpuhul.
Majd öntsük az egészhez a csirkekrémlevest és a csirkelevest (vagy vizet), keverjük jól össze. Forraljuk fel a keveréket, majd csökkentsük le a hőt és hagyjuk főni.
Fedjük be fedővel és 10-12 percen át rotyogtassuk.
Ezalatt a rizs megfől, de időnként érdemes megkeverni az ételt. Már csak azért is, hogy lássuk, kell-e még hozzáadni valamit, például pótolni a vizet.
Brokkoli és sajt egészíti ki az ízletes egytálételt
Kóstoljuk meg és fűszerezzük még, ha szükséges.
A végén adjuk a keverékhez a brokkolit, valamint a sajtot. Keverjük jól össze. Főzzük még 1-2 percig az ételt, hogy a brokkoli megpuhuljon.
Vegyük le a tűzről az edényt, szórjuk az étel tetejére a maradék sajtot. Ezután kicsit melegítsük össze az egészet. Várjuk meg, amíg a sajt megolvad.
Végül díszítsük az elkészült finomságot petrezselyemmel!
B.A.