2017. 05. 02. - 13:00

Tavaszias: brokkolis csirke sajttal

Tavaszias: brokkolis csirke sajttal

Ha valamit, akkor a brokkolit szívesen fogyasztjuk az egyre melegebbre forduló időben. Könnyed köretként is ízletes, csirke mellé – de akár sűrűbb, egyedi mártás is készülhet belőle a húshoz!

Tavaszias ebédre vágyunk? Együnk csirkét, egy kicsit másképp. Sajttal, brokkolis mártással kellemesen laktató, ízletes főfogás készíthetünk belőle.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj; 1 csészényi vágott hagyma; bőr nélküli, kicsontozott csirkemell vagy csirkecomb, kis kockákra vágva; 2-3 zúzott fokhagymagerezd; fél csészényi nem főtt fehér rizs; 1 doboz csirkekrémleves; 1 és ¼ csésze csirkeleves vagy víz; 1 és fél csésze brokkoli, fagyasztva vagy frissen; 1 és fél csésze felaprított, olvadós sajt; 1 evőkanál friss petrezselyem, összeaprítva; kóser só; kis őrölt bors.

A csirkét és a rizst készítsük el először a brokkolis csirkéhez

A csirkét és a rizst készítsük el először a brokkolis csirkéhez

Elkészítése:

Melegítsük fel egy serpenyőben az olíva olajat, közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a vágott hagymát, süssük 2-4 percig, amíg meg nem lágyulnak és áttetszőek nem lesznek.

Tegyük a serpenyőben a kockára szeletelt csirkét, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 3-5 percen át.

Adjuk hozzá a fokhagymát is, 1 percig rotyogtassuk az egészet, amíg illatos nem lesz.

Szórjuk a serpenyőbe a rizst, főzzük vele együtt a csirkés finomságot 2-3 percig. A rizs egy kicsit megpuhul.

Majd öntsük az egészhez a csirkekrémlevest és a csirkelevest (vagy vizet), keverjük jól össze. Forraljuk fel a keveréket, majd csökkentsük le a hőt és hagyjuk főni.

Fedjük be fedővel és 10-12 percen át rotyogtassuk.

Ezalatt a rizs megfől, de időnként érdemes megkeverni az ételt. Már csak azért is, hogy lássuk, kell-e még hozzáadni valamit, például pótolni a vizet.

Brokkoli és sajt egészíti ki az ízletes egytálételt

Brokkoli és sajt egészíti ki az ízletes egytálételt

Kóstoljuk meg és fűszerezzük még, ha szükséges.

A végén adjuk a keverékhez a brokkolit, valamint a sajtot. Keverjük jól össze. Főzzük még 1-2 percig az ételt, hogy a brokkoli megpuhuljon.

Vegyük le a tűzről az edényt, szórjuk az étel tetejére a maradék sajtot. Ezután kicsit melegítsük össze az egészet. Várjuk meg, amíg a sajt megolvad.

Végül díszítsük az elkészült finomságot petrezselyemmel!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.