2024. 01. 16. - 09:45

Chipes ultrahang technológia érkezik a sebészeti robotikába

Chipes ultrahang technológia érkezik a sebészeti robotikába

Egy, úgynevezett Ultrasound-on-Chip technológiát épít be a sebészeti robotikába a Butterfly Network. Ultrahang-érzékelőit és szoftvereit a Mendaera robottechnológiájával kombinálja majd.

Egy újabb partnerség hozhat vadonatúj robotikai megoldásokat a sebészetbe. A Butterfly Network Inc. a közelmúltban jelentette be, hogy partneri viszonyt létesített a Mendaera céggel, melynek célja egy új sebészeti robotrendszer kereskedelmi forgalomba hozatala.
 
A Butterfly a hordozható ultrahang-érzékelőit és szoftvereit a Mendaera robottechnológiájával kombinálja majd.
 
Ultrahang-érzékelők és robottechnológia
 
„A Mendaera robotrendszere tökéletesen alkalmas a Butterfly szabadalmaztatott Ultrasound-on-Chip ultrahangos érzékelő alkalmazásainak kihasználására, mivel csak a mi chipünk kínálja az ultrahangos érzékelőalkalmazásokat - mondta közleményében Darius Shahida, a Butterfly Network stratégiai igazgatója. - Izgatottan várjuk, hogy a Mendaera csapatát a „Powered by Butterfly” partnereként üdvözöljük. Bízunk benne, hogy közös megoldásunk kiterjeszti a Butterfly elérhetőségét és klinikai hatását a beavatkozási térre.”
 
 
Chipes ultrahang technológia érkezik a sebészeti robotikába
Chipes ultrahang technológia érkezik a sebészeti robotikába
 
A Massachusetts állambeli Burlingtonban székelő Butterfly Network-öt 2011-ben dr. Jonathan Rothberg alapította, melyet jegyzett is a New York-i tőzsdén a Longview Acquisition Corp.-val kötött üzleti kombináció révén.
 
A vállalat küldetése „az orvosi képalkotás demokratizálása, valamint a hozzájárulás a globális egészségügyi méltányosság törekvéshez.”
 
A kiváló minőségű ultrahangot megfizethetővé, könnyen használhatóvá, globálisan elérhetővé és intelligensen csatlakoztathatóvá teszi mindenki számára - beleértve azt a 4,7 milliárd embert a világon, akik nem férnek hozzá ultrahanghoz.
 
A Butterfly Network elmondása szerint a Butterfly iQ+ rendszer a világ első kézi, egyszondás, félvezető technológiát alkalmazó, egész testre kiterjedő ultrahangrendszere. A vállalat fejleszti az Ukrajnában alkalmazott kézi ultrahang technológiát is. Nemrég bejelentette, hogy ezzel az agy-számítógép interfészek fejlesztése terén is előrelépett.
 
Egy átütő erejű platform
 
A kaliforniai San Mateo-i székhelyű Mendaera ugyanakkor kifejlesztett egy platformot, amely állítása szerint egyesíti a robotikát, a valós idejű képalkotást, a mesterséges intelligenciát és a kapcsolódást, hogy nagyszabású beavatkozásokat tegyen lehetővé.
 
A vállalat a közelmúltban fejezte be rendszerének kutatási és tervezési folyamatát - 2023 augusztusában 24 millió dollárt gyűjtött.
 
 
A Mendaera együttműködő robotja kompatibilis a Butterfly ultrahangos készülékével és össze van kötve a Butterfly Garden szoftverfejlesztő készlettel (SDK). A partnerek célja egy olyan rendszer létrehozása, amely képes javítani a képvezérelt, tűalapú beavatkozások pontosságát és következetességét.
 
A Butterfly szerint a robotika új kategóriája növelheti a magas színvonalú intervenciós kezeléshez való hozzáférést. A két cég meglátása szerint várhatóan 2025-ig benyújtják az új rendszer engedélyeztetési kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA).
 
A kereskedelmi forgalomba hozatalt követően a Mendaera és a Butterfly abban állapodott meg, hogy minden eladott egység után bevételi részesedést ad.
 
Josh DeFonzo, a Mendaera társalapítója és vezérigazgatója egyébként „egyértelmű választásnak” nevezte az együttműködést a Butterfly Network-el. Mint mondta, a programozható platform mindenütt elterjedtté teheti az ultrahangos képalkotást és a beavatkozást.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.