Szépségfogászat - Lézerfogászat

Visszanöveszti a fogakat egy Alzheimer-gyógyszer?

Visszanöveszti a fogakat egy Alzheimer-gyógyszer?

Megdöbbentő felfedezésre jutottak kutatók: egy gyógykészítmény, amelyet Alzheimer-kórban szenvedő betegeken kipróbáltak, serkentette a fogak újranövekedését, valamint a szuvasodó terület javulását.

Meglepődtek a King’s College London kutatói egy olyan gyógyszerrel kapcsolatban, melyet Alzheimer-kóros pácienseken próbáltak ki az orvosok. A Tideglusib nevű készítmény stimulálni látszik az őssejteket, melyeket a fog belseje tartalmaz, ezáltal új dentin képződik – amely egy ásványi anyag a fogzománc alatt.

A fogak dentinjének regenerációja új utakra léphet

A fogak dentinjének regenerációja új utakra léphet

A fogaknak eleve megvan azon képességük, hogy a dentint regenerálják, amennyiben a fog belsejét trauma vagy fertőzés éri, ám természetes módon csak egy vékony réteget képesek létrehozni, amely nem elegendő arra, hogy a mély lyukat, amelyet egy szuvasodás okoz, betöltsék.

Az új gyógyszer a jelek szerint „kikapcsol” egy enzimet – a GSK-3-at -, amely szerepet játszik a dentin formálódásában. A kutatók arra jutottak, lehetséges egy apró, lebomló szivacsot átitatni a gyógyszerrel, s behelyezni a lyukba, amely ezután kiválthatja a dentin növekedését és megjavítja a károsodást – 6 héten belül.

A miniatűr szivacsok kollagénből készülnek, azaz idővel szétmállanak, s csak az ismét egészséges fog marad a helyükön.

A fogak maguktól újranőhetnek egy Alzheimer-gyógyszernek köszönhetően

A fogak maguktól újranőhetnek egy Alzheimer-gyógyszernek köszönhetően

Paul Sharpe professzor, a tanulmány vezető szerzője – a Dental Institute és a King’s College London munkatársa – elmondta, hogy ideális esetben ezt a terméket a nagyobb szuvasodások természetes kezelésére is fordíthatják: egyben jelentené a cellulóz védelmet és a dentin visszaállítását.

Ráadásul, olyan gyógyszert alkalmaznának, amely a klinikai kísérletekben – az Alzheimer-kórra – már sikeresnek bizonyult, ezért valós lehetőséget jelent a fogászati probléma megoldására is.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Ínybetegségre hormonkezelést? 

Képesek a fogak az önjavításra?

B.A.

Nyilvánosságra került Britney szexvideója

Nyilvánosságra került Britney szexvideój...

Nagyon kínos helyzetbe talált magát az énekesnő, akiről a minap napvilágot látott egy igazán intim videó. 
Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Van előnye annak, ha valaki 30 év felett vállal gyermeket - Egy kutatás szerint az idősebb korukban szült nők jobb anyukák, csemetéik kevesebb viselkedési-, szo...
Gianni és Debreczeni Zita titokban kel egybe!

Gianni és Debreczeni Zita titokban kel e...

Már 2016 novemberében eljegyezték egymást, s most meg is tartják az esküvőt: Gianni Olaszországban veszi feleségül Debreczeni Zitát, de a legnagyobb titokban.
Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Franciaországban külön elnevezése van ennek a toastnak, ami magyarul nagyjából annyit tesz: „az elfelejtett kenyér”. A francia pirítós ugyanis száraz kenyérből ...
Miley Cyrus állapotos?

Miley Cyrus állapotos?

Képzeld a legfrissebb hírek szerint a botrányairól elhíresült énekesnő kapcsolata olyannyira komolyra fordult, hogy állítólag első gyermekével várandós. 
Selena Gomez visszavonul?

Selena Gomez visszavonul?

Friss hírek szerint a népszerű énekesnő úgy döntött egy időre szabadságra megy.   
Sorozatot csináltak a Blöffből

Sorozatot csináltak a Blöffből

Te is emlékszel még Brad Pitt híres alakítására a népszerű alkotásban? Képzeld, a napokban startolt el a film, sorozat változata.   
Magyarországra jön Pink

Magyarországra jön Pink

Kiderült, hogy ki lesz az idei Sziget világsztárja. A rajongók a mínusz egyedik napon láthatják majd kedvencüket.   
Dolgok, melyek taszítják a szexet

Dolgok, melyek taszítják a szexet

A negatív gondolatok nemcsak a munkára, az emberekkel való kapcsolatokra hatnak ki, hanem csökkentik a libidót is, ami ahhoz vezet, hogy jóval kevesebbet akarsz...
Borókabogyótól a citromfűig – illóolajokkal kúráljuk hajunkat

Borókabogyótól a citromfűig – illóolajok...

Ha fél éven át rendszeresen alkalmazunk illóolajat a tincseinkre, hajunk képes megújulni és megszépülni. Számos fajtát választhatunk, legalább 8 olyan illóolaj ...
< >