2022. 04. 24. - 13:43

A mesterséges intelligencia is a Gran Turismo 7 szerves részét képezi

A mesterséges intelligencia is a Gran Turismo 7 szerves részét képezi
A mesterséges intelligencia egy olyan intuitív mechanizmus, amely mára a játékipart is forradalmasította. A márciusban bemutatott Gran Turismo 7 autóversenyes játék fejlesztői sem fukarkodtak, amikor az MI-képességek alkalmazásán gondolkodtak.

A Gran Turismo 7 olyan mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal büszkélkedhet, ami egészen egyedülállóvá teszi azt - sőt, kis túlzással még a játék fogalmát is megváltoztathatja. Taktikai választási lehetőségek sokaságát nyújtja, lehetővé téve, hogy a játék megértse a felhasználó döntéseit és ennek megfelelően lépjen.

Számos mesterséges intelligencia-módszer hitelesített információt nyújt a mélyreható felfedező keretrendszer részére. A Gran Turismo egy alternatív eljárást, az úgynevezett Supportot (támogatást) használja, hogy felfedezze, miként lehet egy fejletlen keretrendszerrel indulva, a pályák újra és újra megoldásával, egy ember által tervezett jutalmazási keretrendszert követve gyakorlatilag átvenni az uralmat a játék fölött.

Fontos kiemelni, hogy ezek a játékok speciális szabályokkal rendelkeznek, nem pedig olyanokkal, mint általában a játékok. A Gran Turismo esetében egy stratégia-orientált autóversenyzésről beszélünk, összetett folyamatokkal és önfejlesztő mechanizmusokkal a háttérben.

A játék fejlesztéséhez használt mesterséges intelligencia a drónok és a különböző típusú robotok esetében is meglehetősen hatékonynak bizonyult.


A Gran Turismo 7-et mesterséges intelligencia turbózza fel

Ezeknek köszönhetően a játék már-már teljesen olyan élményt nyújt, mintha egy igazi autót vezetne a felhasználó. A Gran Turismo fejlesztőinek erőfeszítései nem csupán arra irányultak, hogy az MI minél jobb eredményt érjen el és minél élethűbb kihívója legyen az igazi játékosoknak.

A mesterséges intelligenciának profikhoz hasonlóan kell dominálnia, ugyanakkor hozzájuk alkalmazkodva: kitalálni, hogyan lehet a sportszerű normákon belül túlszárnyalni a riválisokat, tekintettel más járművek vezetési vonalaira és távol tartani magunkat az esetleges ütközésektől.

Bár az eddigi MI-lehetőségek is rendkívül látványosak és élvezetesek, a GT tervezői felismerték, hogy számos olyan terület van, ahol a mesterséges intelligencia még fejlődhetne. De az már most is bizonyos, hogy az MI ennek a gyönyörű játéknak a teljes átalakulását eredményezte, így a rajongók számára mindenképp magasabb szintű élményt nyújt.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.