2010. 04. 02. - 06:00

Kispál és a Borz - búcsú a Sziget Fesztiválon!

Kispál és a Borz - búcsú a Sziget Fesztiválon!
A csütörtök délelőtt a West Balkánban tartott sajtótájékoztatón aztán hivatalosan is bejelentették: a szigetes koncert után valóban feloszlik a Kispál. Mindezt alig két héttel az után, hogy Lovasi András munkásságát Kossuth-díjjal jutalmazták, a döntést már korábban meghozta a zenekar.
Kispál és a BorzA csütörtök délelőtt a West Balkánban tartott sajtótájékoztatón aztán hivatalosan is bejelentették: a szigetes koncert után valóban feloszlik a Kispál. Mindezt alig két héttel az után, hogy Lovasi András munkásságát Kossuth-díjjal jutalmazták, a döntést már korábban meghozta a zenekar. A sajtótájékozatón a zenekar a feloszlást azzal indokolta, hogy a tagok már nem érzik úgy, hogy együtt jobb dalokat tudnának írni, mint külön-külön, ezért külön utakon folytatják tovább, de a jó viszony a tagok között megmarad.
Ősszel megjelenik még egy lemez az utóbbi hat évben született, albumra nem került számokból és még néhány új dalból.
Az biztos, hogy "a következő öt évben" nem lesz Kispál-koncert, de egyéb más közös tervek sincsenek a jövőre nézve. A búcsúkoncertetKispál és a Borz - búcsú a Sziget Fesztiválon! augusztus 9-én háromórásra tervezik, fellép velük az első dobos, Bräutigam Gábor és más zenészbarátok is. Ráadásul azt a közös utat sem látták, amit a jövőben járni szeretnének- mondta Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere.
Azért nem Pécsett, az indulás helyszínén lesz a koncert, mert ott jóval nehezebb lett volna megrendezni a búcsúbulit. Az is a Sziget Fesztivál mellett szólt, hogy az országos rendezvény, és adott az infrastruktúra is. 20-30 ezer rajongóra számítanak a szervezők, a koncert 2,5-3 órás lesz. Sok vendégfellépőt is várnak- mondta Lovasi András.
Forrás: www.quart.hu, www.boon.hu
Képek forrása: www.haldesign.hu, www.hotdog.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.