2017. 07. 11. - 10:47

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Ha eredetileg nem is volt kifogástalan a mosolyunk, szerencsére manapság segíthet korrigálni azt az esztétikai fogászat. Mit érdemes tudni az ínykorrekcióról?

Amikor találkozunk valakivel, tagadhatatlanul lényeges a róla szerzett, első benyomás. A szép mosoly mindig bizalomgerjesztő, ezért napjainkban egyre többen tesznek azért, hogy fogsoruk kellemes látványt nyújtson.

A kevésbé szabályos fogak és az íny korrigálásában az esztétikai és lézerfogászat nagy segítségünkre van.

Kétféle, ínnyel kapcsolatos szépségfogászati kezelést szokás igénybe venni. Igen népszerű a lézeres ínykorrekció, mely a kisebb esztétikai beavatkozást takarja. A másik a lézeres ínyplasztika, mely viszont több fogat is érint.

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

Melyiket mikor alkalmazzák?

Az ínykorrekció lényege, hogy az egyenetlen ínyt hozza helyre. A művelet gyors és fájdalommentes. A kezelhető problémák között megtaláljuk a ínybeburjánzást – mely akár szuvas fogüregbe is benőhet -, cél lehet az ínyszél elegyengetése egy foghúzást követően, a duzzadt ínyt szintén korrigálni lehet a bölcsességfog körül. Fogszabályzáskor előfordul, hogy az íny lenő, ezen szintén javíthat a fogorvos.

A műveletet elsősorban Ezlase Biolase vagy Waterlase iPlus fogászati lézerrel végzik. Előnyük, hogy szikeként is használhatók, vagyis lágyszöveteket lehet  velük vágni. A lézerrel igen precízen végeznek korrekciót, s a vérzést is csillapítja. Az egyszerű beavatkozást követően hamar gyógyul a seb.

Azoknál is el lehet gyorsan elvégezhető az ínykorrekció, akik diabéteszben, szívbetegségben szenvednek vagy vérhigítót szednek. A művelethez helyi érzéstelenítést alkalmaz az orvos.

A lézeres ínyplasztika komolyabb beavatkozásnak számít. Ezzel a módszerrel esztétikusabb lágyrészt alakítanak ki – sokaknál figyelhető meg az ún. ínymosoly, amikor az íny túl soknak tűnik a fogakhoz képest. A felesleges ínyrészt lézerrel el lehet távolítani.

Ínyvisszahúzódás vagy ínyrecesszió esetén szintén alkalmazható az ínyplasztika – ha az íny visszahúzódik, ha genetikai hajlamunk van erre, rosszul mosunk fogat, de fogágy gyulladás is állhat a hátterében, esetleg fogkőeltávolítás eredménye a probléma.

A páciens ínyét lejjebb lehet hozni, de arra is van mód, hogy áthelyezzenek ínyt és varrattal egy adott helyre rögzítsék. Ezek a műveletek azonban nagyobb műtétnek számítanak.

Kapcsolódó cikk:

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat 

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 1.

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 2.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.