Szépségfogászat - Fogpótlás

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Ha eredetileg nem is volt kifogástalan a mosolyunk, szerencsére manapság segíthet korrigálni azt az esztétikai fogászat. Mit érdemes tudni az ínykorrekcióról?

Amikor találkozunk valakivel, tagadhatatlanul lényeges a róla szerzett, első benyomás. A szép mosoly mindig bizalomgerjesztő, ezért napjainkban egyre többen tesznek azért, hogy fogsoruk kellemes látványt nyújtson.

A kevésbé szabályos fogak és az íny korrigálásában az esztétikai és lézerfogászat nagy segítségünkre van.

Kétféle, ínnyel kapcsolatos szépségfogászati kezelést szokás igénybe venni. Igen népszerű a lézeres ínykorrekció, mely a kisebb esztétikai beavatkozást takarja. A másik a lézeres ínyplasztika, mely viszont több fogat is érint.

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

Melyiket mikor alkalmazzák?

Az ínykorrekció lényege, hogy az egyenetlen ínyt hozza helyre. A művelet gyors és fájdalommentes. A kezelhető problémák között megtaláljuk a ínybeburjánzást – mely akár szuvas fogüregbe is benőhet -, cél lehet az ínyszél elegyengetése egy foghúzást követően, a duzzadt ínyt szintén korrigálni lehet a bölcsességfog körül. Fogszabályzáskor előfordul, hogy az íny lenő, ezen szintén javíthat a fogorvos.

A műveletet elsősorban Ezlase Biolase vagy Waterlase iPlus fogászati lézerrel végzik. Előnyük, hogy szikeként is használhatók, vagyis lágyszöveteket lehet  velük vágni. A lézerrel igen precízen végeznek korrekciót, s a vérzést is csillapítja. Az egyszerű beavatkozást követően hamar gyógyul a seb.

Azoknál is el lehet gyorsan elvégezhető az ínykorrekció, akik diabéteszben, szívbetegségben szenvednek vagy vérhigítót szednek. A művelethez helyi érzéstelenítést alkalmaz az orvos.

A lézeres ínyplasztika komolyabb beavatkozásnak számít. Ezzel a módszerrel esztétikusabb lágyrészt alakítanak ki – sokaknál figyelhető meg az ún. ínymosoly, amikor az íny túl soknak tűnik a fogakhoz képest. A felesleges ínyrészt lézerrel el lehet távolítani.

Ínyvisszahúzódás vagy ínyrecesszió esetén szintén alkalmazható az ínyplasztika – ha az íny visszahúzódik, ha genetikai hajlamunk van erre, rosszul mosunk fogat, de fogágy gyulladás is állhat a hátterében, esetleg fogkőeltávolítás eredménye a probléma.

A páciens ínyét lejjebb lehet hozni, de arra is van mód, hogy áthelyezzenek ínyt és varrattal egy adott helyre rögzítsék. Ezek a műveletek azonban nagyobb műtétnek számítanak.

Kapcsolódó cikk:

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat 

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 1.

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 2.

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >