Szépségfogászat - Fogpótlás

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Ha eredetileg nem is volt kifogástalan a mosolyunk, szerencsére manapság segíthet korrigálni azt az esztétikai fogászat. Mit érdemes tudni az ínykorrekcióról?

Amikor találkozunk valakivel, tagadhatatlanul lényeges a róla szerzett, első benyomás. A szép mosoly mindig bizalomgerjesztő, ezért napjainkban egyre többen tesznek azért, hogy fogsoruk kellemes látványt nyújtson.

A kevésbé szabályos fogak és az íny korrigálásában az esztétikai és lézerfogászat nagy segítségünkre van.

Kétféle, ínnyel kapcsolatos szépségfogászati kezelést szokás igénybe venni. Igen népszerű a lézeres ínykorrekció, mely a kisebb esztétikai beavatkozást takarja. A másik a lézeres ínyplasztika, mely viszont több fogat is érint.

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

Melyiket mikor alkalmazzák?

Az ínykorrekció lényege, hogy az egyenetlen ínyt hozza helyre. A művelet gyors és fájdalommentes. A kezelhető problémák között megtaláljuk a ínybeburjánzást – mely akár szuvas fogüregbe is benőhet -, cél lehet az ínyszél elegyengetése egy foghúzást követően, a duzzadt ínyt szintén korrigálni lehet a bölcsességfog körül. Fogszabályzáskor előfordul, hogy az íny lenő, ezen szintén javíthat a fogorvos.

A műveletet elsősorban Ezlase Biolase vagy Waterlase iPlus fogászati lézerrel végzik. Előnyük, hogy szikeként is használhatók, vagyis lágyszöveteket lehet  velük vágni. A lézerrel igen precízen végeznek korrekciót, s a vérzést is csillapítja. Az egyszerű beavatkozást követően hamar gyógyul a seb.

Azoknál is el lehet gyorsan elvégezhető az ínykorrekció, akik diabéteszben, szívbetegségben szenvednek vagy vérhigítót szednek. A művelethez helyi érzéstelenítést alkalmaz az orvos.

A lézeres ínyplasztika komolyabb beavatkozásnak számít. Ezzel a módszerrel esztétikusabb lágyrészt alakítanak ki – sokaknál figyelhető meg az ún. ínymosoly, amikor az íny túl soknak tűnik a fogakhoz képest. A felesleges ínyrészt lézerrel el lehet távolítani.

Ínyvisszahúzódás vagy ínyrecesszió esetén szintén alkalmazható az ínyplasztika – ha az íny visszahúzódik, ha genetikai hajlamunk van erre, rosszul mosunk fogat, de fogágy gyulladás is állhat a hátterében, esetleg fogkőeltávolítás eredménye a probléma.

A páciens ínyét lejjebb lehet hozni, de arra is van mód, hogy áthelyezzenek ínyt és varrattal egy adott helyre rögzítsék. Ezek a műveletek azonban nagyobb műtétnek számítanak.

Kapcsolódó cikk:

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat 

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 1.

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 2.

B.A.

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >