Szépségfogászat - Fogpótlás

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Ha eredetileg nem is volt kifogástalan a mosolyunk, szerencsére manapság segíthet korrigálni azt az esztétikai fogászat. Mit érdemes tudni az ínykorrekcióról?

Amikor találkozunk valakivel, tagadhatatlanul lényeges a róla szerzett, első benyomás. A szép mosoly mindig bizalomgerjesztő, ezért napjainkban egyre többen tesznek azért, hogy fogsoruk kellemes látványt nyújtson.

A kevésbé szabályos fogak és az íny korrigálásában az esztétikai és lézerfogászat nagy segítségünkre van.

Kétféle, ínnyel kapcsolatos szépségfogászati kezelést szokás igénybe venni. Igen népszerű a lézeres ínykorrekció, mely a kisebb esztétikai beavatkozást takarja. A másik a lézeres ínyplasztika, mely viszont több fogat is érint.

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

Melyiket mikor alkalmazzák?

Az ínykorrekció lényege, hogy az egyenetlen ínyt hozza helyre. A művelet gyors és fájdalommentes. A kezelhető problémák között megtaláljuk a ínybeburjánzást – mely akár szuvas fogüregbe is benőhet -, cél lehet az ínyszél elegyengetése egy foghúzást követően, a duzzadt ínyt szintén korrigálni lehet a bölcsességfog körül. Fogszabályzáskor előfordul, hogy az íny lenő, ezen szintén javíthat a fogorvos.

A műveletet elsősorban Ezlase Biolase vagy Waterlase iPlus fogászati lézerrel végzik. Előnyük, hogy szikeként is használhatók, vagyis lágyszöveteket lehet  velük vágni. A lézerrel igen precízen végeznek korrekciót, s a vérzést is csillapítja. Az egyszerű beavatkozást követően hamar gyógyul a seb.

Azoknál is el lehet gyorsan elvégezhető az ínykorrekció, akik diabéteszben, szívbetegségben szenvednek vagy vérhigítót szednek. A művelethez helyi érzéstelenítést alkalmaz az orvos.

A lézeres ínyplasztika komolyabb beavatkozásnak számít. Ezzel a módszerrel esztétikusabb lágyrészt alakítanak ki – sokaknál figyelhető meg az ún. ínymosoly, amikor az íny túl soknak tűnik a fogakhoz képest. A felesleges ínyrészt lézerrel el lehet távolítani.

Ínyvisszahúzódás vagy ínyrecesszió esetén szintén alkalmazható az ínyplasztika – ha az íny visszahúzódik, ha genetikai hajlamunk van erre, rosszul mosunk fogat, de fogágy gyulladás is állhat a hátterében, esetleg fogkőeltávolítás eredménye a probléma.

A páciens ínyét lejjebb lehet hozni, de arra is van mód, hogy áthelyezzenek ínyt és varrattal egy adott helyre rögzítsék. Ezek a műveletek azonban nagyobb műtétnek számítanak.

Kapcsolódó cikk:

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat 

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 1.

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 2.

B.A.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >