Szépségfogászat - Fogpótlás

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Ha eredetileg nem is volt kifogástalan a mosolyunk, szerencsére manapság segíthet korrigálni azt az esztétikai fogászat. Mit érdemes tudni az ínykorrekcióról?

Amikor találkozunk valakivel, tagadhatatlanul lényeges a róla szerzett, első benyomás. A szép mosoly mindig bizalomgerjesztő, ezért napjainkban egyre többen tesznek azért, hogy fogsoruk kellemes látványt nyújtson.

A kevésbé szabályos fogak és az íny korrigálásában az esztétikai és lézerfogászat nagy segítségünkre van.

Kétféle, ínnyel kapcsolatos szépségfogászati kezelést szokás igénybe venni. Igen népszerű a lézeres ínykorrekció, mely a kisebb esztétikai beavatkozást takarja. A másik a lézeres ínyplasztika, mely viszont több fogat is érint.

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

A szép mosolyt ma már ínykorrekcióval is el lehet érni

Melyiket mikor alkalmazzák?

Az ínykorrekció lényege, hogy az egyenetlen ínyt hozza helyre. A művelet gyors és fájdalommentes. A kezelhető problémák között megtaláljuk a ínybeburjánzást – mely akár szuvas fogüregbe is benőhet -, cél lehet az ínyszél elegyengetése egy foghúzást követően, a duzzadt ínyt szintén korrigálni lehet a bölcsességfog körül. Fogszabályzáskor előfordul, hogy az íny lenő, ezen szintén javíthat a fogorvos.

A műveletet elsősorban Ezlase Biolase vagy Waterlase iPlus fogászati lézerrel végzik. Előnyük, hogy szikeként is használhatók, vagyis lágyszöveteket lehet  velük vágni. A lézerrel igen precízen végeznek korrekciót, s a vérzést is csillapítja. Az egyszerű beavatkozást követően hamar gyógyul a seb.

Azoknál is el lehet gyorsan elvégezhető az ínykorrekció, akik diabéteszben, szívbetegségben szenvednek vagy vérhigítót szednek. A művelethez helyi érzéstelenítést alkalmaz az orvos.

A lézeres ínyplasztika komolyabb beavatkozásnak számít. Ezzel a módszerrel esztétikusabb lágyrészt alakítanak ki – sokaknál figyelhető meg az ún. ínymosoly, amikor az íny túl soknak tűnik a fogakhoz képest. A felesleges ínyrészt lézerrel el lehet távolítani.

Ínyvisszahúzódás vagy ínyrecesszió esetén szintén alkalmazható az ínyplasztika – ha az íny visszahúzódik, ha genetikai hajlamunk van erre, rosszul mosunk fogat, de fogágy gyulladás is állhat a hátterében, esetleg fogkőeltávolítás eredménye a probléma.

A páciens ínyét lejjebb lehet hozni, de arra is van mód, hogy áthelyezzenek ínyt és varrattal egy adott helyre rögzítsék. Ezek a műveletek azonban nagyobb műtétnek számítanak.

Kapcsolódó cikk:

Egy fog hiánya is komoly károkat okozhat 

Fogászatban is használhatók a homeopátiás szerek

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 1.

Így kezeld az ínygyulladást házilag - 2.

B.A.

Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >