2017. 10. 12. - 09:45

Miért jó választás a fogbeültetés?

Miért jó választás a fogbeültetés?

Amikor valaki elveszít egy fogat, gyakran reménykedik, hogy egy másik majd a helyébe lép. Ez sajnos nem így van – a hiányzó fogakból problémák lehetnek, ezért azok pótlását mielőbb meg kell oldani.  

Előfordul, hogy egy fogat már nem lehet megmenteni. Pótlásáról azonban gondoskodni kell. Lehet bizakodni, hogy idővel átveszi helyét egy másik fog, de sajnos ha egy fognak nincs tartása, abból komoly gondok származhatnak.

A fogpótlás egyik módja a híd készíttetése, melyről előző cikkünkben szó esett.

A másik a fogbeültetés. Ez biztosabb megoldás, ugyanis a pótfogat csontba helyezett csavarra rögzítik, stabil műfoggyökeret hozva létre. Erre helyezik rá az elveszített foggal egyező felépítményt, koronát, amely tökéletesen illeszkedik a fogsorba.

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

Milyen előnyökkel jár a fogbeültetés?

Az implantációnak mindenképpen előnye, hogy ép fogat nem szükséges lecsiszolni – tehát azok sértetlenek maradnak. A fogbeültetés eredménye igen hosszútávú – 30-50 évig biztosan stabil, ma azonban már akár 80 évig is kitarthat, ha ügyelünk a megfelelő szájhigiéniára.

Implantáció esetén a fogakat tartó csontot ugyanolyan terhelés éri, mint az eredeti fogakat, nem kell arra számítani, hogy meggyengül vagy elmozdulnak a fogak.

A fogíny megőrzi eredeti formáját, nem nyúlik meg és nem szorul plasztikázásra.

A beültetett foggal nyugodtan lehet kemény falatokat is rágni. A fog felépítménye tartós, nehezen sérül.

Az implantátum anyaga titánium, ezt befogadja a szervezet és nem lökődik ki, a beültetést követően elkezdődik a csontosodás.

Egyetlen hátránya, hogy a fogbeültetési folyamata tovább tart. Fél évnél tovább azonban biztosan nem. Gondot az okozhat, ha nem megfelelő vastagságú a csont – ilyenkor csontpótlásra lehet szükség a páciensnél.

Kapcsolódó cikk:

Különleges bevonat fogimplantátumoknak

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.