Szépségfogászat - Fogpótlás

Miért jó választás a fogbeültetés?

Miért jó választás a fogbeültetés?

Amikor valaki elveszít egy fogat, gyakran reménykedik, hogy egy másik majd a helyébe lép. Ez sajnos nem így van – a hiányzó fogakból problémák lehetnek, ezért azok pótlását mielőbb meg kell oldani.  

Előfordul, hogy egy fogat már nem lehet megmenteni. Pótlásáról azonban gondoskodni kell. Lehet bizakodni, hogy idővel átveszi helyét egy másik fog, de sajnos ha egy fognak nincs tartása, abból komoly gondok származhatnak.

A fogpótlás egyik módja a híd készíttetése, melyről előző cikkünkben szó esett.

A másik a fogbeültetés. Ez biztosabb megoldás, ugyanis a pótfogat csontba helyezett csavarra rögzítik, stabil műfoggyökeret hozva létre. Erre helyezik rá az elveszített foggal egyező felépítményt, koronát, amely tökéletesen illeszkedik a fogsorba.

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

Milyen előnyökkel jár a fogbeültetés?

Az implantációnak mindenképpen előnye, hogy ép fogat nem szükséges lecsiszolni – tehát azok sértetlenek maradnak. A fogbeültetés eredménye igen hosszútávú – 30-50 évig biztosan stabil, ma azonban már akár 80 évig is kitarthat, ha ügyelünk a megfelelő szájhigiéniára.

Implantáció esetén a fogakat tartó csontot ugyanolyan terhelés éri, mint az eredeti fogakat, nem kell arra számítani, hogy meggyengül vagy elmozdulnak a fogak.

A fogíny megőrzi eredeti formáját, nem nyúlik meg és nem szorul plasztikázásra.

A beültetett foggal nyugodtan lehet kemény falatokat is rágni. A fog felépítménye tartós, nehezen sérül.

Az implantátum anyaga titánium, ezt befogadja a szervezet és nem lökődik ki, a beültetést követően elkezdődik a csontosodás.

Egyetlen hátránya, hogy a fogbeültetési folyamata tovább tart. Fél évnél tovább azonban biztosan nem. Gondot az okozhat, ha nem megfelelő vastagságú a csont – ilyenkor csontpótlásra lehet szükség a páciensnél.

Kapcsolódó cikk:

Különleges bevonat fogimplantátumoknak

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >