Szépségfogászat - Fogpótlás

Miért jó választás a fogbeültetés?

Miért jó választás a fogbeültetés?

Amikor valaki elveszít egy fogat, gyakran reménykedik, hogy egy másik majd a helyébe lép. Ez sajnos nem így van – a hiányzó fogakból problémák lehetnek, ezért azok pótlását mielőbb meg kell oldani.  

Előfordul, hogy egy fogat már nem lehet megmenteni. Pótlásáról azonban gondoskodni kell. Lehet bizakodni, hogy idővel átveszi helyét egy másik fog, de sajnos ha egy fognak nincs tartása, abból komoly gondok származhatnak.

A fogpótlás egyik módja a híd készíttetése, melyről előző cikkünkben szó esett.

A másik a fogbeültetés. Ez biztosabb megoldás, ugyanis a pótfogat csontba helyezett csavarra rögzítik, stabil műfoggyökeret hozva létre. Erre helyezik rá az elveszített foggal egyező felépítményt, koronát, amely tökéletesen illeszkedik a fogsorba.

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

A fogpótlásokat csavarra helyezik fel, teljesen biztonságosan és tartósak

Milyen előnyökkel jár a fogbeültetés?

Az implantációnak mindenképpen előnye, hogy ép fogat nem szükséges lecsiszolni – tehát azok sértetlenek maradnak. A fogbeültetés eredménye igen hosszútávú – 30-50 évig biztosan stabil, ma azonban már akár 80 évig is kitarthat, ha ügyelünk a megfelelő szájhigiéniára.

Implantáció esetén a fogakat tartó csontot ugyanolyan terhelés éri, mint az eredeti fogakat, nem kell arra számítani, hogy meggyengül vagy elmozdulnak a fogak.

A fogíny megőrzi eredeti formáját, nem nyúlik meg és nem szorul plasztikázásra.

A beültetett foggal nyugodtan lehet kemény falatokat is rágni. A fog felépítménye tartós, nehezen sérül.

Az implantátum anyaga titánium, ezt befogadja a szervezet és nem lökődik ki, a beültetést követően elkezdődik a csontosodás.

Egyetlen hátránya, hogy a fogbeültetési folyamata tovább tart. Fél évnél tovább azonban biztosan nem. Gondot az okozhat, ha nem megfelelő vastagságú a csont – ilyenkor csontpótlásra lehet szükség a páciensnél.

Kapcsolódó cikk:

Különleges bevonat fogimplantátumoknak

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Három vagy négy kávé elfogyasztása naponta nem csupán biztonságos az ember számára, hanem meg is védhet a szívbetegségtől, a korai haláltól – állapította meg eg...
Brad Pitt újra becsajozott?

Brad Pitt újra becsajozott?

Képzeld, a napokban újabb szőkeséggel hozták össze a nemrégiben elvált színészt.   
Így áll Selena Gomez az anyósával

Így áll Selena Gomez az anyósával

A népszerű énekes édesanyja, Pattie Mallette elárulta, hogy fia kedvesével, Selena Gomezzel igazán speciális kötelék alakult ki köztük.
Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronaldo

Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronal...

Múlt hónapban jött a világra a világsztár futballista negyedik gyermeke, akit kedvesével nagy szeretetben nevel. Cristiano Ronaldo barátnője azonban mindegyik c...
Készítsünk krémes, csirkés-baconos tésztát!

Készítsünk krémes, csirkés-baconos tészt...

Hideg napokon esnek jól a leginkább a gazdag, krémes, meleg ételek – ilyen a tészta is, amelyet különféle finom feltétekkel lehet elkészíteni. Lássuk az egyik l...
Kylie Jenner jól szórakozik

Kylie Jenner jól szórakozik

Ismerősei szerint a csinos valóságshow-sztár nagy élvezettel vásárol leendő gyermekének. Kylie Jenner a hírek szerint kislányt vár, s szabadidejében folyamatosa...
Durva vallomást tett Bella Thorne

Durva vallomást tett Bella Thorne

A fiatal sztár az elmúlt időszakban teljesen kikelt magából és most az is kiderült, hogy miért.   
Anastacia szingli – és szexisebb mint valaha

Anastacia szingli – és szexisebb mint va...

Egyedül él az énekesnő, aki elmondása szerint most szexisebbnek érzi magát, mint 20-as vagy 30-as éveiben. Anastacia lassan betölti az ötvenet.
Ételek, amelyek segítik a szexuális életet

Ételek, amelyek segítik a szexuális élet...

Az köztudott, hogy vannak olyan finomságok, amik fokozzák a vágyat. Ezen felül viszont vannak olyanok is, amelyek a teljesítményedet segítik. Nézd csak!  
Adventi kastélynapok Gödöllőn

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Varázslatos ünnepi hangulat várja az érdeklődőket hamarosan a településen, ahol számos programmal készülnek a szervezők.   
< >