2022. 08. 17. - 13:44

5G a betegellátásban

5G a betegellátásban
Az 5G-ben rejlő lehetőségek az egészségügy forradalmasítására óriásiak. Azáltal, hogy gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé az egészségügyi szolgáltatók és a betegek között, valamint hozzáférést biztosít a valós idejű adatokhoz, az 5G javíthatja a betegellátást és életeket menthet.
Számos korlátozást kell azonban figyelembe venni. Az első a biztonság. A WiFi hálózatok nem biztonságosak, ami ahhoz vezethet, hogy a bizalmas betegadatokhoz illetéktelenek hozzáférhetnek.
 
Emellett az elavult távközlési technológia hatással lehet az 5G-szolgáltatások megbízhatóságára, ami azt jelenti, hogy egyes egészségügyi szolgáltatók nem biztos, hogy hozzáférnek a privát 5G/LTE-hálózatokhoz.
 
 
E korlátozások ellenére az 5G egészségügyi felhasználásának számos előnye van. Az 5G például csökkentheti a késleltetést az egészségügyi szolgáltatók és a betegek közötti gyorsabb kommunikáció érdekében.
 
Ez különösen fontos a sürgősségi szolgálatok számára, ahol a gyors reakcióidő jelentheti a különbséget élet és halál között. az 5G azt is lehetővé teheti, hogy az orvosok és a mentősök valós időben együttműködjenek, még akkor is, ha kilométerekre vannak egymástól.
 
Nem férnek hozzá a privát 5G/LTE-hálózatokhoz
 
Az 5G másik előnye, hogy megkönnyítheti a viselhető eszközök használatát. Ezek az eszközök segíthetnek a betegeknek és az egészségügyi szolgáltatóknak a fontos biometrikus adatok, például a pulzusszám és a vércukorszint nyomon követésében. Ezek az adatok aztán felhasználhatók a betegellátás javítására.
 
 
Az 5G potenciálisan javíthatja a drónok szállítását is az egészségügyben. Azzal, hogy drónok segítségével szállítják az orvosi felszereléseket és készleteket, a kórházak időt és pénzt takaríthatnak meg. Emellett a drónok biztonságosabb megoldást jelentenek, mint a hagyományos szállítási módszerek, ami segíthet csökkenteni a fertőzések kockázatát.
 
 
Összességében az 5G forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást azáltal, hogy gyorsabb kommunikációt biztosít a szolgáltatók és a betegek között, valamint megkönnyíti a viselhető eszközök valamint a drónok használatát.
 
Bár vannak bizonyos korlátozások, például az adatbiztonság és a magánhálózatokhoz való hozzáférés, az 5G  az egészségügyi ellátás területén potenciálisan meghatározó technológiává válhat.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.