2022. 08. 18. - 11:15

6G - A globális szabványok élére állna jövőre Korea

6G - A globális szabványok élére állna jövőre Korea

Online tart fejlett 5G és 6G szabványosítási workshopot a Koreai Távközlési Technológiai Szövetség. Az ország 2023-ban a globális szabványok élére állna.

Ahogy bővülnek a 6G-alapú mesterséges intelligencia (MI) és a gépi tanulási technológiákkal kapcsolatos kutatások, egyre fokozódik a nagyobb országok közötti verseny a szabványosításért a 6G technológia megszerzéséért.
 
A Koreai Távközlési Technológiai Szövetség (TTA) a napokban bejelentette: online tartja meg a fejlett 5G és 6G szabványosítási workshopot.
 
A műhelymunka során a TTA Mobilkommunikációs Technikai Bizottsága (TC11) ellenőrzi a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) által megfogalmazott 6G jövőkép állapotát, valamint a 3rd Generation Partnership Project (3GPP) által végrehajtott fejlett 5G (5G-Advanced) szabványosítással kapcsolatos kérdéseket. Olvasd el: 6G kommunikációs prototípust indítana 2026-ban Dél-Korea
 
Online tart fejlett 5G és 6G szabványosítási workshopot Dél-Korea
Online tart fejlett 5G és 6G szabványosítási workshopot Dél-Korea
 
A tervek szerint megvitatják a szabadalmi trendeket és szabványosítási stratégiákat a Koreai Szellemi Tulajdoni Hivatallal és panelbeszélgetést tartanak. Utóbbiak célja, hogy stratégiákat találjanak az 5G-Advanced és a 6G technológia fejlesztésére és szabványosítására.
 
A munkaértekezletet követően a TTA TC11 ülést tart az alelnök kinevezésére és ellenőrzi a projektcsoport B5G és 6G szabványosítási tevékenységeinek erősítésére irányuló munkáját. Olvasd el: További spektrumot biztosít az 5G fellendítéséhez Koreában az LG Plus
 
„Megerősítjük szerepünket, hogy a TTA vezető szerepet tölthessen be a globális B5G és 6G szabványosításban” – mondta el Kim Dae-Kyun, az új alelnök, a Samsung Electronics kutatólaboratóriumának vezetője.
 
A TTA elnöke, Choi Young-hae hozzátette: jövő év júniusában felállítják a 6G jövőképet, a globális szabványosítás első lépését.
 
A TTA és a TC11 átszervezése lehetőséget ad az előbbire, de a 6G szabványosítás vezetésére is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.