2022. 03. 09. - 11:25

Már 2028-ban bevezetné a 6G-t Dél-Korea?

Már 2028-ban bevezetné a 6G-t Dél-Korea?

Úgy tűnik, Dél-Korea az első ország, amely mobilszolgáltatásként kereskedelmi forgalomba hozza a következő generációs hálózatot, vagyis a 6G-t.

Napjainkban a leggyorsabb internetkapcsolati funkció továbbra is az 5G. Ennek ellenére gőzerővel zajlik a 6G fejlesztése világszerte.
 
Most úgy tűnik, már 2028 körül megérkezhet az új generációs mobilhálózat: Dél-Korea lehet az első ország, amely mobilszolgáltatásként kereskedelmi forgalomba hozza azt.
 
Bár a legnagyobb küzdelem Kína és Amerika között zajlik, Dél-Korea a napokban bejelentette: hamarosan mobilszolgáltatásként kínálja a gyors kapcsolatot - 2028 táján.
 
A dolog már csak azért is meglepő, mert a legtöbb becslés szerint a 6G csak 2030-ban válik elérhetővé. Olvasd el: Dél-Korea ötéves projekt keretében fejleszti a 6G-t
 
Előbb érkezhet a 6G és a vele járó lehetőségek
Előbb érkezhet a 6G és a vele járó lehetőségek
 
Ugyanakkor, számos ügynökség és vállalat már elkezdte kipróbálni saját verzióit a kapcsolódási technológia területén.
 
Egyikük Kína, amely egy THz-es rendszerrel felszerelt 6G műholdat tesztelt. A China Global és a Huawei Technologies állította, hogy új 6G műholdakat jelentetnek meg.
 
A News 18 legfrissebb jelentése szerint tehát Dél-Korea már 2028 körül forgalmazná a 6G mobilszolgáltatásokat - az ázsiai ország a Mobile World Congress 2022es rendezvényén jelentette be a nagy hírt.
 
Saját 6G kapcsolat bevezetésére készülnek – tudatta Lim Hye-Sook, Dél-korea tudományügyi minisztere.
 
„Folytatjuk a 6G korszakra való felkészülést, azzal a céllal, hogy a hálózatot 2028 és 2030 között kereskedelmi forgalomba hozzuk” – mondta. Azt is hozzátette, hogy leendő 6G hálózatuk 50-szer gyorsabb, mint a jelenlegi internetkapcsolati szolgáltatások. Megjegyezte, hogy a kapcsolat akár 10 kilométerre is bővülhet.
 
Kétségtelen, hogy a Google-nek és más technológiai cégeknek már vannak elképzeléseik arról, mit kezdenek majd a 6G kapcsolattal, ha megérkezik. Olvasd el: Ki nyerhet a 6G-ben?
 
A Google, az Apple, a Qualcomm és az Intel már az NGMN nevű kereskedelmi csoport tagja. A szövetség várhatóan a fejlett 6G technológiát használja majd az úgynevezett „továbbfejlesztett gépi kommunikációhoz” és a „továbbfejlesztett emberi kommunikációhoz”.
 
Ez azt jelenti, hogy a 6G nemcsak gyorsabb szélessávú szolgáltatásokhoz vezet, hanem fejlett intelligens gépeket is létrehozhat, amelyek hasonló berendezéseket vezérelhetnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.