2022. 09. 19. - 11:20

6G csatlakoztatott technológiát fejleszt a Hyundai és a KT

6G csatlakoztatott technológiát fejleszt a Hyundai és a KT

Új informatikai és kommunikációs infrastruktúra fejlesztése zajlik: a Hyundai és a KT közösen dolgozik a 6G csatlakoztatott technológián.

6G csatlakoztatott technológiát fejleszt közösen a Hyundai és a KT. A Hyundai Motor Group (HMG) kiterjeszti stratégiai partnerségét a KT Corporation távközlési vállalattal, azzal a céllal, hogy új technológiát és kommunikációs infrastruktúrát fejlesszen ki a jövőbeli mobilitásért.
 
A két vállalat „átfogó és kiterjedt partnerség” létrehozását tervezi új informatikai és kommunikációs infrastruktúra kidolgozására, beleértve a 6G alapú autonóm vezetési technológián és műholdas kommunikáción alapuló Advanced Air Mobility (AAM) hálózatok közös fejlesztését – tudatta az autógyártó.
 
Mint azt a Hyundai Motor Group megjegyezte: a 6G adatátvitel 50-szer gyorsabb volt, mint a jelenleg használatban vevő 5G. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Járőr lesz a Hyundainál a robotkutya
 
6G csatlakoztatott technológiát fejleszt a Hyundai és a KT- Fotó: hyundaimotorgroup.com
6G csatlakoztatott technológiát fejleszt a Hyundai és a KT- Fotó: hyundaimotorgroup.com
 
„A 6G-re történő átállás várhatóan nagymértékben hozzájárul majd a különböző jövőbeli mobilitási rendszerek műszaki stabilitásának fokozásához, beleértve a teljesen autonóm járműveket és az AAM-et, amelyeknek szükségük van a rendkívül nagy mennyiségű adat gyorsabb feldolgozására, például valós idejű információgyűjtésre másodperceken belül” – tette hozzá a HMG.
 
A két vállalat fontolóra venné új szolgáltatások kifejlesztését, az összekapcsolt autó-korszak robbanásszerű adatigényének megfelelően. Emellett meglévő kapcsolataik kiterjesztését is átgondolják az 5G alapú, testreszabott és összekapcsolt autószolgáltatások, valamint a biztonsági kommunikációs modul technológia terén, a megfelelő magkompetencia megosztásával. Olvasd el: Új szállodai robot segít a kiszolgálásban
 
Megállapodtak abban, hogy saját tőzsdéken keresztül részesedést szereznek egymásnál, a szinergia erősítéséért, valamint, hogy ösztönözzék a jövőbeli üzleti ügyleteket.
 
A HMG úgy látja: a KT élen jár az új, nagy sebességű kommunikációs hálózatok „ökoszisztémájának” létrehozásában.
 
A vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció mellett konvergencia IKT- és adatszolgáltatásokkal is foglalkozik - ilyen például az intelligens forgalomirányítás és az integrált biztonság, amelyek lehetővé teszik a HMG számára a kapcsolati üzletág erősítését.
 
A HMG a hipercsatlakozású autók fejlesztésére koncentrált, amelyek biztonságosabban, szabadabban és kényelmesebben kapcsolják össze az ügyfelek különféle életstílusait, túl a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáción.
 
A fejlett kommunikációs hálózatok kritikusak az autonóm járművekben, mivel megnövekedett összekapcsolhatóságuk miatt zökkenőmentes adatfolyamatokra van szükség. A Hyundai Motor Group és a KT a következő generációs 6G kommunikáción alapuló autonóm vezetési technológia kifejlesztését tervezi, amely nagy mennyiségű adatot képes gyorsabb ütemben feldolgozni demonstrációs projektek és fejlett közös kutatások révén” – tudatta közleményében a Hyundai.
 
A HMG és a KT tervei szerint bővítené az elektromos járművek (EV) töltési infrastruktúráját a KT dél-koreai telephelyeinek és hálózatainak felhasználásával.
 
„A KT létesítményei jól megközelíthetőek, ami várhatóan elősegíti a töltési ökoszisztéma korai felépítését és elterjesztését” – jegyezte meg az autógyártó.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.