2021. 09. 28. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Járőr lesz a Hyundainál a robotkutya

Mesterséges intelligencia - Járőr lesz a Hyundainál a robotkutya

Új feladatot bíztak a Boston Dynamics-féle robotkutyára: a Hyundai a segítségével lát majd el biztonsági műveleteket egyik dél-koreai gyárában.

Komoly előrelépést ért el jellegzetes sárga robotkutyájával a Boston Dynamics vállalat. A Spot névre keresztelt robotállat immár arra is készen áll, hogy a dél-koreai Hyundai Motor gyáraiban végezzen járőrfeladatokat.
 
Az autógyártó a közelmúltban szerzett be a Boston Dynamics-tól robotkutyákat - a „Factory Safety Service Robot” a Spot biztonság-orientált változata. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - A földeken teljesít szolgálatot a robotkutya
 
Az új robot egy helyi Kia gyárban dolgozik majd, feladata távolról felmérni az ipari területeket és jelezni a problémákat, mielőtt azok megtörténnének.
 
A Spot robot nagy szerepet játszhat a biztonságban a Hyundainál
A Spot robot nagy szerepet játszhat a biztonságban a Hyundainál
 
A Spot új hőkamerája és 3D lidarja képes azonosítani a személyzetet, amely magas hőmérsékletű gépek közelében tartózkodik.
 
A robotkutya pontosan meghatározhatja a tűzveszélyt, mielőtt az ember észlelné azt. Emberi kezelők is irányíthatják távolról, s potenciális riasztásokat küldhetnek a veszélyek miatt, valamint értesítik az üzem vezetését a helyzetről. Olvasd el: Már távolról is vezérelhető lesz a robotkutya
 
A Hyundai tervei szerint a robot kíséri majd az éjszakai járőröket, a biztonságosabb környezet megteremtése érdekében. Az autógyártó úgy véli, a Spot robothoz csatlakoztatott új eszközökkel - beleértve a legújabb mesterséges intelligenciát, mely segít megérteni, nyitva vagy zárva vannak-e az ajtók -, a robot nagy szerepet játszhat a biztonság terén.
 
Nem valószínű ugyanakkor, hogy lerohanná a betolakodókat, összességében azonban rendkívül ügyes gépezet.
 
Spot robotkutya összes új feladata egy kísérleti program része, így a Hyundai láthatja, van-e értelme további Spot-alapú, robotizált biztonsági kutyák üzembe telepítésének másutt is.
 
A robotok más ipari telephelyekre is eljuthatnak a Hyundai globális tevékenységének köszönhetően - ám először bizonyítania kell a robotkutyának, hogy el tudja végezni a rábízott feladatokat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.