2021. 02. 03. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Új szállodai robot segít a kiszolgálásban

Mesterséges intelligencia - Új szállodai robot segít a kiszolgálásban

Vadonatúj szervízrobottal rukkolt elő a Hyundai Robotics – hotelek számára készült, s a korábbi Korea Telecommal együtt fejlesztették ki.

Már munkába állt az a hotel-robot, melyet UNI-050H néven, mobil szolgáltató típusként fejlesztett ki a Hyundai Robotics és a ma KT néven ismert Korea Telecom.
 
A szállodai kényelmi szolgáltatások teljesítése céljából megjelentetett modellt a Daegu Marriott Hotel & Residences-nél alkalmazzák. Az UNI-050H kérésre törölközőket hoz és palackozott vizet biztosít a vendégszobákban. Olvasd el: Szobaszervízt biztosít egy robot Kanadában
 
Az egyszerű megrendelés a KT GIGA Genie hangutasítás funkciójának köszönhető, s várhatóan lehetővé teszi a hotel lakói számára, hogy egyszerre élvezhessék a szálloda és egy otthon kényelmét.
 
Mesterséges intelligencia - Így néz ki a Hyundai és a KT közös fejlesztésű hotel robotja
Mesterséges intelligencia - Így néz ki a Hyundai és a KT közös fejlesztésű hotel robotja
 
A vezetőség abban bízik: a szállodai szolgáltatások minősége és hatékonysága javul az alkalmazottak egyszerű feladatokból álló munkaidejének lecsökkentésével.
 
A hotelrobotot eredetileg 2019 decemberében mutatták be - olyan fejlett IKT-technológiákat használ, mint például a térbeli letérképezés és az autonóm vezetés.
 
Mi több, számos funkciót tartalmaz, melyekkel a bonyolultabb helyzeteken is felül tud kerekedni: ilyen a lift és a padló közötti magasságkülönbség leküzdése, a tágas tároló, az ergonómikus kialakítás, amelyet nemtől függetlenül bárki használhat. Olvasd el: Elegáns szállítórobot gurul a szálloda teraszán
 
A Hyundai Robotics már bejelentette terveit arra nézve is, hogy a mobil szolgáltató robotok kínálatát bővítse. 2021 első felében a vállalat olyan robottal szeretne előrukkolni, amely nehéz csomagokat hoz-visz; eladó nélküli üzletekben vezető és megfigyelő robotként alkalmazható; valamint nyilvános helyeken is bevethető érintés nélküli tevékenységekhez és helyettesíti a speciális tisztítóberendezéseket.
 
Mint azt a cég szóvivője kiemelte: a vállalat a jövőben is a mobil szolgáltató robotok forgalmazása irányába halad tovább.
 
Noha a mobil robotokat számos területen alkalmazzák egy ideje, magas áruk miatt nehéz őket bevezetni a piacon.
 
A Hyundai Robotics azonban – 30 éves, ipari robot gyártóként alkalmazott tudása birtokában – rendkívül tartós szerviz robotok kifejlesztésére tesz erőfeszítéseket, miközben a lokalizált modellek fejlesztésével az ár versenyképességét is biztosítja.
 
 
Fotó: hyundai-robotics.com - marriott.com
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.