2022. 01. 04. - 11:00

6G hálózatot próbálnak ki a 2025-ös oszakai világkiállításon

6G hálózatot próbálnak ki a 2025-ös oszakai világkiállításon

A japán Nippon Telegraph & Telephone távközlési vállalat kísérleti 6G hálózatot építene ki a 2025-ös oszakai világkiállítás helyszínére.

A következő generációs mobilkommunikációs hálózat lenne jelen az Osakában rendezendő világkiállításon 2025-ben. A Nikkei értesülései szerint a japán Nippon Telegraph & Telephone (NTT) távközlési vállalat kísérleti 6G hálózatot építene ki a kiállítás helyszínén.
 
Tervei szerint a technológiát az évtized végére hoznák kereskedelmi forgalomba.
 
A csoport már megkezdte a hálózat alapvető infrastruktúrájának megtervezését – tudatta az NTT West elnöke, Mitsuyoshi Kobayashi a Nikkeinek adott interjújában. A részleteket 2022 áprilisában véglegesítik.
 
A 6G szolgáltatásokat az NTT innovatív optikai és vezeték nélküli hálózata látja majd el. Az IOWN néven ismert infrastruktúra Yumeshimát, Oszaka mesterséges szigetét szolgálja majd ki – ez lesz a világkiállítás helyszíne. Olvasd el: Beszáll a 6G-versenybe Japán
 
6G hálózatot próbálnának ki az Osakában rendezendő világkiállításon 2025-ben
6G hálózatot próbálnának ki az Osakában rendezendő világkiállításon 2025-ben
 
Az eseményt szervező 2025-ös Világkiállítás Japán Szövetség új generációs mobilitási szolgáltatásokat, valamint egy olyan metaverzumban megrendezett virtuális kiállítást tervez, ahol az emberek avatárokon keresztül vehetnek részt. A hatodik generációs mobilkommunikációs hálózat az efféle lehetőségeket is támogatni fogja.
 
A távközlési hálózatok jelenleg adatközpontokat és épületeket használnak az optikai jelek elektromos jelekké alakítására. Ez a folyamat azonban késleltetéssel és jelentős elektromosság felhasználásával jár. Olvasd el: Együttműködik a 6G-szabvány kifejlesztésében Finnország és Japán
 
Az IOWN az adatokat optikai jelek átalakítása nélkül dolgozza fel, ami mérsékeli a veszteséget. Ez a hagyományos technológiánál 125-ször nagyobb adatátviteli kapacitás előtt nyit ajtót, miközben az energiafogyasztás a skála 1 százalékára csökken. 
 
„A kommunikációs késleltetés lecsökkentése a teljesen autonóm járművek megvalósításához vezethet” – mondta Mitsuyoshi Kobayashi.
 
Mivel a 6G technológiai szabványait még nem határozták meg, az NTT a vezeték nélküli kommunikáció alaptechnológiájaként népszerűsíti az IOWN-t. A csoport új generációs technológiát fejleszt számára, például operációs rendszert és optikai jeleket feldolgozó félvezetőket.
 
A tokiói székhelyű Cyber ​​Creative Institute intézet összesítése szerint az Egyesült Államok és Kína adja a 6G alaptechnológiát lefedő szabadalmi bejelentések közel 80 százalékát. A két ország keményen küzd a legnagyobb részesedés birtoklásáért.
 
Az NTT és más japán vállalatok 6G szabadalmi bejelentései csupán 10 százalékot tesznek ki, mellyel a harmadik helyen állnak a világon.
 
Az IOWN pilot az oszakai világkiállításon valószínűleg „lakmuszpapírként” szolgál majd annak megállapítására, átveheti-e Japán a vezetést a 6G terén.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.