2022. 01. 14. - 10:30

6G tesztek indulnak Kaliforniában és Washingtonban

6G tesztek indulnak Kaliforniában és Washingtonban

Tervei szerint megkezdi a 6G-kommunikáció tesztelését Kaliforniában és Washingtonban a terahertzes spektrumsávokban a Keysight Technologies hálózattesztelő vállalat.

Megkezdi a 6G-teszteket a Keysight Technologies hálózattesztelő vállalat Kaliforniában és Washingtonban: elíndítja a kommunikáció tesztelését a terahertzes spektrumsávokban. Az ilyen sávokat tekintik a szakértők a korai 6G kommunikáció lehetséges helyének.
 
„A Keysight megtervezi, fejleszti, teszteli és bemutatja majd a 6G elektronikus tesztelési és mérési technológiákat a beltéri létesítményeiben: a kaliforniai Santa Rosában és Santa Clarában, valamint Everettben, Washingtonban” – írta a vállalat a Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz (FCC) intézett, a tesztek lefolytatására irányuló kérelmében.
 
Tájékoztatásuk arra is kitér, hogy a teszteket a 275 GHz és 330 GHz közötti spektrumsávokban hajtják majd végre. Olvasd el: Elindítja a 6G próbaverziót Amerikában a Samsung Electronics
 
6G-tesztek indulnak Kaliforniában és Washington államban
6G-tesztek indulnak Kaliforniában és Washington államban
 
„Ezek a frekvenciák – melyek régóta a használható rádióspektrum legkülső horizontján fekszenek – egyre inkább alkalmasak új, aktív kommunikációs szolgáltatások és alkalmazások fejlesztésére és telepítésére” – magyarázta a Keysight.
 
Az ilyen jellegű tesztekhez az FCC 2019-ben megszavazta a 95 GHz feletti spektrumok megnyitását. Akkoriban az ügynökség a „példátlan lehetőségekre” hivatkozott az új kísérleti és engedély nélküli felhasználás terén, melyek „segítenek biztosítani, hogy az Egyesült Államok a vezeték nélküli innováció élvonalában maradjon”.
 
A Keysight egyébként nem először jelezte érdeklődését a 6G iránt. 2019-ben a vállalat már csatlakozott a 6G zászlóshajó programhoz, amelyet a Finn Akadémia támogat és a finn Oulu Egyetem vezet, hogy feltárják az „5G-n túli” kommunikációt. Olvasd el: Startol Európa első, nagyszabású 6G kutatási és innovációs programja
 
„A vezeték nélküli kommunikáció következő generációja, vagyis a 6G várhatóan a milliméteres hullámok feletti spektrumot fogja kihasználni. Ezt nevezik terahertz hullámoknak, 300 GHz-től 3 THz-ig - írta akkor a vállalat. – Ezen frekvenciák fontos összetevőt jelentenek az akár egy terabit/secudnum adatátviteli sebesség és az ultraalacsony késleltetési idő továbbításában”.
 
A Keysight 2020-ban azon nagy vezeték nélküli társaságok közé tartozott, amelyek csatlakoztak a Next G Alliance-hoz, az ATIS (automatikus terminálinformációs szolgáltatás) vezette egyesülethez, mely a 6G technológiák észak-amerikai fejlesztésének előmozdításán dolgozik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.