2021. 11. 17. - 11:00

Elindítja a 6G-próbaverziót Amerikában a Samsung Electronics

Elindítja a 6G-próbaverziót Amerikában a Samsung Electronics

Tesztelte a hatodik generációs mobilhálózatokat az USA-ban a technológiai óriás. A tervek szerint azt is megvizsgálják, használhatók-e a 6G okostelefonok közepes és nagy távolságú bázisállomásokkal való kommunikációra.

Úgy tűnik, gőzerővel teszteli a hatodik generációs mobilhálózatokat az Egyesült Államokban a Samsung Electronics. Néhány online forrás számolt be minderről, hozzátéve, hogy a vállalat tervei szerint azt is megvizsgálná, vajon a 6G okostelefonokat lehet-e használni közepes és nagy távolságú bázisállomásokkal való kommunikációra.
 
A cég úttörőnek számított az 5G technológia fejlesztésében, ezért kevésbé meglepő, hogy már megkezdte a 6G technológia kipróbálását.
 
A Samsung amerikai kutatási központja (Samsung American Research Center) 2021. november 15-én kért tesztfrekvencia-engedélyt a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC) és azt meg is kapta. Olvasd el: Új típusú antenna-rendszer segítheti a 6G-t
 
A Samsung tesztelné, lehet-e a 6G okostelefonokat használni közepes és nagy távolságú bázisállomásokkal való kommunikációra
A Samsung tesztelné, lehet-e a 6G okostelefonokat használni közepes és nagy távolságú bázisállomásokkal való kommunikációra
 
A jelentés jelezte, hogy a vállalat az említett kísérleteket 133-148 gigahertz sávszélesség használatával végzi majd az Egyesült Államok texasi laboratóriumában.
 
A Samsung még 2020-ban adott ki egy 6G-könyvet, amelyet a mobilkommunikációs technológia új generációjának tekintettek. Olvasd el: Megdöntötte az LG a 6G átviteli távolság-rekordot
 
A Samsung Research a kommunikációs kutatóközpontok új generációjának létrehozása mellett is elkötelezett, amelyek a 6G technológiát feltárják és kiterjesztik.
 
További előrelépés, hogy a Samsung Electronics és Santa Barbarában levő Kaliforniai Egyetem 2021 júniusában sikeresen befejezte a 6G vezeték nélküli kommunikációs rendszer prototípusának demonstrációját.
 
A prototípus frekvenciája 140 GHz, sávszélessége pedig 2 GHz. Az új kísérleteket és demonstrációkat 15 méteres távolságból történő adatátvitel alapján, 6,2 GBPS átviteli sebesség mellett mutatják be.
 
A Samsung állította, hogy az általa kifejlesztett 6G technológia 50-szer gyorsabb adatátviteli csúcsra lesz képes, mint az 5G technológia.
 
Ezen túlmenően a cég ütemtervet és határidőt is lefektetett. A vállalat már 2028-ban kereskedelmi forgalomba kívánja helyezni a 6G technológiát.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.