2022. 01. 11. - 11:30

Indul az első 6G MI megmérettetés

Indul az első 6G MI megmérettetés

Első ízben hirdetett meg 6G mesterséges intelligencia-versenyt az OPPO, a világ vezető okoseszköz-gyártója és innovátora.

Hivatalosan is elindította az első 6G mesterséges intelligencia (MI) versenyt a DataFountain-en a világ vezető okoseszköz-gyártója és innovátora, az OPPO - pekingi idő szerint 2021. december 24-én.
 
A vezeték nélküli kommunikáció és a mesterséges intelligencia mély integrálása a jövő vezeték nélküli kommunikációs rendszerei építésének fontos irányává vált.
 
Mára számos, jó eredménnyel járó kutatást végeztek a szakemberek a tudományos életben és az iparban az 5G vezeték nélküli kommunikációs rendszerek specifikus modularizációs problémáira kifejlesztett mesterséges intelligencia-megoldások kapcsán.
 
Ugyanakkor az 5G-ről 6G-re történő fejlesztéssel a kutatók újra lehetőséget kaptak arra, hogy átgondolják, meghatározzák és kiépítsék a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek új generációját. Olvasd el: Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G
 
Elindult az első 6G mesterséges intelligencia-verseny
Elindult az első 6G mesterséges intelligencia-verseny
 
E folyamatban a jelenlegi rendszer számos korlátja enyhíthető, a 6G és a mesterséges intelligencia integrációjának iránya és mélysége pedig tovább bővíthető.
 
A fentiekre támaszkodva indította el az OPPO a 6G MI megmérettetést, melynek célja az, hogy valamennyi fél erősségeit kombinálva előmozdítsák a versenyt, szisztematikusan és átfogóan tanulmányozzák az mesterséges intelligencia jövő vezeték nélküli kommunikációs rendszerére és kulcsfontosságú megoldásokra gyakorolt hatását. Olvasd el: Ekkorra készülhetnek el a 6G tesztplatformok
 
A versenytervezés első szakaszában a módszertani innováció szempontjából néhány gyakori problémát vezetnek fel, amellyel a mesterséges intelligencia alapú megoldásoknak szembe kell nézniük, s átfogóan elősegítik az intelligens 6G technológiai áttörését, ipari felhasználását.
 
A verseny nyitott, azaz a világ minden tájáról várják a jelentkezőket, kortól és nemzetiségtől függetlenül. Minden főiskola és egyetem, tudományos kutatóintézet, vállalkozás, készítői csapat, magánszemély jelentkezhet a hivatalos weboldalon, hogy regisztráljon a megmérettetésre.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.