2022. 08. 08. - 11:20

6G - Több százmilliárd csatlakoztatott eszköz lesz 2030-ra

6G - Több százmilliárd csatlakoztatott eszköz lesz 2030-ra

A Vivo kommunikációs kutatóintézet legújabb jelentése szerint a 6G technológia segítségével 8 éven belül több százmilliárd eszköz csatlakozik majd egymáshoz.

Megjelentette harmadik fehér könyvét a Vivo Kommunikációs Kutatóintézet a 6G technológiáról. A fehér könyv olyan dokumentum, amely egy szervezet, mozgalom vagy párt hivatalosnak tekinthető véleményét fogalmazza meg egy témáról.
 
A jelentés címe a Szabadon összekapcsolt fizikai és digitális integrált világ építése: 6G szolgáltatások, képességek és lehetővé tevő technológiák.
 
A dokumentum feltárja a 6G összefüggéseit és azokat az alaptechnológiákat, amelyek a Vivo szakértői szerint 2030-tól az emberek életét formálják majd.
 
A digitális és a fizikai világ konvergenciájának megoldása és a jövő valóságának alakítása érdekében a 6G szolgáltatások teljesen új rendszerarchitektúrák felépítését teszik lehetővé és szükségessé. Olvasd el: Milyen gyors lesz a 6G és mit jelent ez a számunkra?
 
6G - Több százmilliárd csatlakoztatott eszköz lesz 2030-ra
6G - Több százmilliárd csatlakoztatott eszköz lesz 2030-ra
 
A szakemberek szerint a 6G képes lesz szuperkommunikációs, információs és konvergens feldolgozási szolgáltatásokra alkalmas eszközöket biztosítani, egyetlen rendszerben egyesítve a kommunikációt, a számításokat és az érzékelőket. 
 
Az integrált 6G hálózat nemcsak az embereket képes összekapcsolni egymással: összeköti őket a gépekkel, a gépeket pedig a többi géphez csatlakoztatja, ezzel is segítve egy teljesen új digitális világ létrehozását – amely várhatóan 2030-ra több százmilliárd embert köt majd össze, eszközökkel együtt. Olvasd el: Lendületet kaphatnak az okosváros-projektek és az elsősegélynyújtók a 6G-vel
 
A 6G emellett kibővíti az alapvető távközlési szolgáltatásokat – támogatva olyan, teljesen új élményeket, mint a magával ragadó vegyes valóság, valamint a holografikus és multiszenzoros kommunikáció.
 
A 6G mobil adatkapcsolati szolgáltatások továbbra is javulni fognak a kapacitás, az adatátviteli sebesség, a késleltetés, a megbízhatóság és egyebek tekintetében, az 5G-hez képest szükséges exponenciális növekedéssel.
 
A jövő hálózatainak támogatása érdekében szükséges új funkciók bevezetése, mivel a 6G konvergálja a mobilhálózatokat és a feldolgozást, a tartományok közötti adatinterakciót és a mesterséges intelligencia-natív hálózatokat.
 
Ez radikális átalakítást igényel, amely a jelenlegi rendszerarchitektúrák alapos és jelentős megújítását teszi szükségessé.
 
Különösen a szenzorok és a kommunikáció integrációja nyit új lehetőségeket a cellás vezeték nélküli hálózatok területén: a natív 6G MI valójában képes lesz javítani a hálózati és a légi interfész hatékonyságát, növelve annak rugalmasságát és ezáltal csökkenteni a költségeket.
 
Az „end-to-end” (végpontok közötti) keresztszintű adattervek bevezetése elengedhetetlen lesz az intelligens információs szolgáltatások támogatásához, ahogy az ultraalacsony fogyasztás is segít csökkenteni a terminálokhoz való hozzáférés akadályait, így valóban mindenütt elérhető kapcsolatot tesz lehetővé.
 
A Vivo jelentése szerint jelenleg a Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) technológia, az újrakonfigurálható intelligens felület (RIS) technológia és az új hullámformák fejlődése tartozik a legérdekesebb kutatási területek közé, s megnyitja az utat egy hatékonyabb kutatás felé.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.