2022. 08. 22. - 11:40

6G tudományos és ipari kutatási programot jelentett be a Viavi

6G tudományos és ipari kutatási programot jelentett be a Viavi

6G tudományos és ipari kutatások támogatását jelentette be a Viavi Solutions szolgáltató. Célja, hogy szakértelmet, technológiát és finanszírozást nyújtsanak a kutatás ígéretes útjaihoz.

A 6G tudományos és ipari kutatások támogatásáról számolt be a hálózati tesztelési, felügyeleti és biztosítási rendszerek szolgáltatójaként ismert Viavi, azzal a céllal, hogy szakértelmet, technológiát és finanszírozást biztosítson a kutatás ígéretesnek tűnő részeihez, amelyek áttörésekhez vezethetnek a vezeték nélküli technológia területén.
 
Annak ellenére, hogy az 5G hálózatok immár növekedési szakaszba érkeztek, az üzemeltetők pedig világszerte igyekeznek kihasználni a nemrég vásárolt spektrumot az 5G szolgáltatásokhoz, az iparág a jövő felé fordítja figyelmét: a Viavi Solutions bejelentette, hogy világszerte támogatja a 6G tudományos és iparági kutatásokat.
 
A támogatást a szolgáltató az új 6G Forward programon keresztül nyújtja, melynek célja, hogy létfontosságú szakértelmet, technológiát és finanszírozást biztosítson a kutatás ígéretes utaihoz, ami áttörésekhez vezethet a vezeték nélküli hálózat következő generációja számára.
 
A Viavi korábban három egyetemet is támogatott – a Northeastern Egyetemet, a Texasi Egyetemet Austinban, valamint a Surrey Egyetemet az Egyesült Királyságban. Olvasd el: A kiberbiztonság és a mérnökök felkészítése is kulcsfontosságú
 
6G tudományos és ipari kutatási programot jelentett be a Viavi
6G tudományos és ipari kutatási programot jelentett be a Viavi
 
„Véleményünk szerint fontos, hogy már most bekapcsolódjunk és lehetővé tegyük a bomlasztó és produktív kutatási területek fejlődését, hogy elképzeléseik a formális szabványok meghatározása előtt megvalósuljanak – mondta Ian Wong, műszaki igazgató. - Lenyűgöző és hasznos eszmecseréket folytattunk akadémiai partnereinkkel, s reméljük, hogy a jövőben bővíteni tudjuk a programot.”
 
A Northeastern Egyetemen a Viavi az Institute for Wireless Internet of Things és a Tommaso Melodia által vezetett Open6G kooperatív kutatóközpontot támogatja.
 
A csoport nagyszabású, mesterséges intelligencián (MI) és gépi tanulási technológiákon alapuló rádiófrekvenciás terjedési csatorna modellezését vizsgálja, hogy városi léptékű digitális ikertestvért hozzon létre a 6G hálózatból. Olvasd el: Kiderültek az üzemeltetők legnagyobb kihívásai
 
A csapat emellett egy RAN intelligens vezérlővel rendelkező Massive MIMO beamforming optimalizálási tesztágyat is fejleszt, Colosseum 256 portos RF csatorna emulátor és a Viavi E500 UE emulátor segítségével.
 
„Olyan jövőt képzelünk el az Institute for the Wireless Internet of Things-nél, amelyben az embereket és környezetüket mesterséges intelligenciával hajtott eszközök és hálózatok folytonossága köti össze – mondta Melodia. - A 6G kutatási kezdeményezések együttműködést igényelnek az akadémia és az ipar között, a Viavi által biztosított technológia, szakértelem és finanszírozás pedig kulcsfontosságú a vezeték nélküli kommunikáció exponenciálisan gyorsabbá, intelligensebbé, energiahatékonyabbá és biztonságosabbá tételéhez való hozzájárulásunkhoz.”
 
A Viavi a 6G@UT tagja az austini Texasi Egyetemen - Jeff Andrews vezetésével a Wireless Networking and Communications Groupon belül. A közös kutatás kulcsfontosságú témája a végpontok közötti gépi tanulás, különösen a mély megerősítő tanulás alkalmazása, versenyfeltételek felhasználásával, a robusztusabb cellás forgalom-előrejelzők újraképzésére.
 
A 6G@UT a vezeték nélküli kapcsolat jövőjét a magával ragadó érzékelés és a gépi tanulás metszéspontjában képzeli el - mondta Andrews. - A Viavi egyedülálló perspektívája a teljes hálózat életciklusának lehetővé tételére a kutatás-fejlesztéstől a telepítésig, a hozzánk hasonló akadémiai kutatóknak betekintést enged a valós hálózatok telepítését érintő problémákba. Örülünk a Viavi szakértőivel való együttműködésnek, most, hogy elindulunk a 6G felé vezető úton.”
 
Az Atlanti-óceán túloldalán a Viavi alapító tagja a Surrey Egyetemen működő 5G/6G Innovációs Központnak, amelyet Rahim Tafazolli vezet. Az Innovációs Központ a fejlett kommunikációs rendszerekkel és az 5G, 5G+ és 6G infrastruktúra fejlesztésének kulcsfontosságú kihívásaival foglalkozik a jövő technológiáihoz való kapcsolódás biztosítására.
 
A legfontosabb kutatási területek az antennák és jelfeldolgozás; mesterséges intelligencia vezeték nélküli kommunikációhoz; intelligens és nagy teljesítményű hálózatépítés és szolgáltatásnyújtás; intelligens RAN technológia és menedzsment; mobilhálózat biztonsága; új fizikai réteg; műholdas kommunikáció; THz-es komponensek és kommunikáció - mindez a jövőbeni integrált kommunikáció és érzékelés alatt.
 
„A Viavi a Surrey-i Innovációs Központ egyik alapító tagja, s nagyra értékeljük a támogatást és a szakértelmet, amelyet rendelkezésünkre bocsátanak – mondta Tafazolli. - Ez lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben feltárjuk a koncepciókat, olyan technológiákat és módszereket hozzunk létre, amelyek segítenek meghatározni és javítani a kapcsolódó közösségeket a jövőben. Ez jó példa arra, hogyan dolgozik együtt az akadémia és az üzleti élet a technológia és az emberek életének javításán” – fogalmazott a szakember.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.