2021. 09. 21. - 12:05

A 6G elmossa a fizikai és a digitális világ közötti határokat

A 6G elmossa a fizikai és a digitális világ közötti határokat

A következő generációs mobil kommunikációs technológia, azaz a 6G átalakítja a világot - lehetővé teszi a virtuális és a fizikai világ közötti intelligens interakciót – mutatott rá egy kínai távközlési szakértő.

Sokakat érdekel, miben lesz más a 6G hálózattal a világ. Most Zhang Ping, neves kínai távközlési szakértő adott erre újabb választ és megközelítési lehetőséget, aki hangsúlyozta: a 6G következő generációs mobilkommunikációs technológia átalakítja a világot, mégpedig azzal, hogy lehetővé teszi a virtuális és a fizikai világ közötti intelligens interakciót, intelligensen összekapcsolt társadalmat létrehozva.
 
„A 6G soha nem látott kapacitással rendelkezik majd, mely megnöveli az 5G alkalmazások teljesítményét és kiterjeszti a futurisztikus alkalmazások képességeit, a vezeték nélküli észlelés és megismerés, érzékelés és képalkotás útján" - mondta el a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusa, egyben a Pekingi Posta- és Távközlési Egyetem professzora.
 
Hozzátette: jelenleg a 6G jövőkép és koncepció kialakításának fázisában tart a világ, még mindig nincs általánosan elfogadott definíció a vezeték nélküli technológiára. Olvasd el: Előrukkolt 2021-es 5G és 6G trendjeivel Kína
 
A 6G és a mesterséges intelligencia konvergenciája kiterjesztett valósághoz, azaz XR-hez vezethet
A 6G és a mesterséges intelligencia konvergenciája kiterjesztett valósághoz, azaz XR-hez vezethet
 
Az azonban széleskörben elvárás, hogy sokkal alacsonyabb késleltetésű, nagyobb sebességű és sávszélességű legyen, mint az 5G - amely lehetővé teszi az űr, a levegő, a föld és a tengeri kommunikációs technológiák integrálását.
 
„Ahogyan azt mondjuk, megváltoztatta az életünket a 4G, vagy a társadalmat az 5G, a 6G átalakítja majd a világot – emelte ki Zhang. - Nemcsak növeli a sebességet és bővíti a teret. Fejleszti egy új rendszert illetően a bölcsességet és a kutatást, az intelligencia, a kommunikáció és az emberiség jövője közötti kapcsolat tekintetében.”
 
Zhang Ping szerint a 6G és a mesterséges intelligencia konvergenciája kiterjesztett valósághoz, azaz XR-hez vezethet, mely elmossa a fizikai és a digitális világ között még mindig elkülönülő határokat - lehetővé téve az emberek számára, hogy egyszerre lépjenek kapcsolatba mindkettővel. Olvasd el: Miért érkezik ilyen lassan a 6G? Itt a válasz
 
Mint mondta, a mesterséges intelligencia és a 6G konvergenciája a jövő trendje. Nem szabad egyszerűen úgy értelmezni, hogy mesterséges intelligencia szükséges a következő generációs vezeték nélküli technológiához.
 
Célszerűbb belemélyedni a felhasználók igényeibe és az energia, a kommunikáció és az emberiség jövője közötti kölcsönös kapcsolat megközelítést nézni. Így érthetik meg igazán az emberek a 6G technológiai trendjét.
 
A mesterséges intelligencia és a 6G képes együtt virtuális tereket építeni - beleértve a virtuális fizikai, a virtuális viselkedési és virtuális spirituális teret. Azt is lehetővé teszi az emberek számára, hogy egyszerre lépjenek kapcsolatba a virtuális terekkel és a való világgal - mondta Zhang.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.